Със сигурност ще се стъписате, щом видите лицето на Лука

...
Със сигурност ще се стъписате, щом видите лицето на Лука
Коментари Харесай

Италианец смайва с грим 3D, насекоми лазят като истински

Със сигурност ще се стъписате, щом видите лицето на Лука Луче, на което има 3 или 4 очи – всички като същински. Дупки, “издълбани ” в дланите и темето му, инсекти, които лазят по тях, също провокират ужас и нерешителност у гледащия ги.

Гримът 3D, дело на италианеца, е толкоз майсторски положен върху лицето и ръцете, че всичко наподобява като изцяло реалистично. Лука е професионален гримьор, който сътрудничи с най-големите италиански малките екрани. Мнозина го съпоставят с художник, който рисува върху човешката кожа по този начин, като че ли тя е платно. Резултатът от всичко това са триизмерни картини, в които гримьорът борави с вероятността и сенките по същия фасон, както и художниците.

Лука Луче “дебютира ” с грима още като дете – тогава се забавлява да гримира сестра си, братовчедки и приятелки. След това обаче си дава сметка, че с грим може и да се препитава, по тази причина изкарва тридневен курс при известния италиански стилист Диего дала Палма. Чрез него получава и шанса да се изяви за пръв път пред аудитория – Дала Палма го вика за гримьор на тържествени вечери по време на круиз с читателки на “Дона съвременна ”, победителки в конкурс на списанието.

Лука се раздава до дъно и смайва всички с майсторския си грим. След това стартират да му оферират работа и доста италиански малките екрани.

Завоят в кариерата му обаче настава с грима 3D. Лука от много време е привързан по рисунките в три измерения – той ги прави за филми и за изложения. Дълго време обаче рисува само върху хартия.

Един ден се рови в интернет и си дава сметка, че той може да рисува в 3D и с гримьорски артикули. Разбира, че до тогава никой в света не е пробвал да прави това върху човешка длан, по тази причина и взема решение да опита пръв. Успехът идва незабавно – гримираните от Лука ръце основават илюзията за картини в три измерения.
Благодарение на обществените мрежи италианецът става доста известен. Така с моливи и сенки за гримиране Лука сътворява шедьоври на модерното изкуство върху човешка кожа. На процедура италианецът употребява личната си кожа за платно, с цел да сътвори дупки в дланите, стълби, които излизат от вътрешната страна, инсекти, които пълзят по главата. Творбите от грим върху главата на Лука Луче наподобяват в доста случаи статуи с помощта на оптичните резултати, които реализира при рисуването на геометрични фигури. За жал, триизмерните картини на Лука са с временен живот – откакто си направи фотоси и видео с тях, той ги заличава с памук и артикули за събаряне на грим – по този начин, както прави и всяка жена, преди да си легне вечер.

Ако обаче желаете триизмерните картини да ви останат вечно, може да си ги татуирате. Лука има и студио за татуировки в град Сароно. Триизмерните татуировки обаче не се вършат върху длани, защото поради потенето им те не са уместно “платно ”.

Кои неща една жена би трябвало постоянно да носи в чантичката си? Според Лука Луче те са три – серпантина за очи, коректор и искра за устни. Спиралата придава дълбочина на погледа, течният коректор отстранява незабавно следите от отмалялост върху лицето, а блясъкът за устни му придава прохлада.

Според Лука гримът на дамата би трябвало да вземе поради цвета на косите и тена на лицето ѝ. На русокоските им отиват топлите цветове, на брюнетките – студените, а кестенявите дами могат да пробват и двете тоналности. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР