Със сигурност ще има санкции за Националната агенция по приходите

...
Със сигурност ще има санкции за Националната агенция по приходите
Коментари Харесай

КЗЛД: Ще има санкция за НАП и тя няма да е малка

Със сигурност ще има наказания за Националната организация по приходите (НАП) и тя няма да бъде дребна. Това съобщи пред Нова телевизия ръководителят на Комисията за отбрана на персоналните данни Венцислав Караджов.
По думите му ще се вземе поради и фактът, че в базата на приходната организация е имало „ взломно влизане ”. „ Фирмите и обществените организации би трябвало да се разсънят. Те не живеят сами в цифровия свят. От 2006 до 2019 година доста малко е направено за отбрана на информацията, която се обработва. Особено обществените органи, те по закон би трябвало да обработват тези данни и да ги пазят. И трябваше да стане тази брутална кражба , с цел да се разбере, че в България би трябвало да се поставят старания за култивиране на тези персонални данни ”, разяснява Караджов.
„ Големият проблем е, че тези данни са взети от националната база на Национална агенция за приходите. Касаят съвсем всички българи..Те не могат да бъдат заличени, даже и КЗЛД да направи такива наставления ”, изясни още шефът на комисията.
По думите му не е допустимо с изтеклите данни на хората да се теглят бързи заеми или да се правят банкови интервенции, в случай че тези институции работят по разпоредбите. Венцислав Караджов съобщи, че инспекцията в Национална агенция за приходите ще продължи най-много месец. Тя ще стартира в понеделник. Той е безапелационен, че даже да е имало проби на системите за сигурност, то те не са били задоволителни. Не са спазвани и рекомендации.
Вижте какво сподели, упрекнатият за офанзивата Кристиян Бойков в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР