Със сигурност поне веднъж ни се е случвало да изпуснем

...
Със сигурност поне веднъж ни се е случвало да изпуснем
Коментари Харесай

AD Case слага край на счупените дисплеи на телефоните

Със сигурност най-малко един път ни се е случвало да изпуснем смарт телефона на земята. Следва лек припадък на суматоха и няколко секунди се колебаем желаеме ли да забележим резултата.

Скоро сходни сериозни обстановки, които водят и до сериозна инвестиция в замяна екран, могат да останат в предишното.

Филип Френзел е немски студент, който изобрети калъф за телефон, чиято цел е да омекотява рухването. А методът, по който го прави, несъмнено е впечатляващ.

Тук познаните противоударни силиконови кейсове ги няма, тъй като протекторът на Френзел разполага с вградени датчици и с крачета. Ето по какъв начин работят: датчиците регистрират свободното рухване и дават команда крачетата да поемат удара, с цел да се избегнат повреди на устройството.

Самият Филип Френзел дефинира изобретението си като въздушна възглавница за телефон. Както и да го назовем обаче, концепцията несъмнено си коства. Но реализирането й в огромни мащаби зависи от финансирането, което ще се събере посредством платформата Kickstarter.

Разбира се, има и по какво още да се работи: не е ясно дали може да се предотврати инцидентното активиране на крачетата, след изпускане сами би трябвало да ги приберем в корпуса... Не се дава и информация дали изобретението дава мечтаната отбрана, когато изпуснем телефона върху неравна или наклонена повърхнина. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР