Със сигурност може да изброите куп причини, поради които не

...
Със сигурност може да изброите куп причини, поради които не
Коментари Харесай

5 грешки, които ви пречат да изградите щастлива връзка

Със сигурност може да изброите куп аргументи, заради които не сте щастливи в персоналния си живот - от липса на шанс до това, че за вас няма подобаващ сътрудник. Но надали си давате сметка, че в действителност повода е във вас самите, а не в заобикалящия ви свят. 

Това са 5-те неточности, които ви пречат да изградите щастлива и трайна връзка.

1. Фокусирате се върху минали прекарвания

Често натрапчивите мемоари за остарялата връзка пречат да изградите хармонични връзки с различен сътрудник. В този случай вие непрестанно сравнявате сегашния си обичан с някогашния и несъмнено сравнението не е в интерес на първия. 

Понякога поради травматично прекарване в предишното, подсъзнателно живеем с упованието, че то ще се повтори. 

За да излезете от този обаян кръг е належащо да извършите трезва оценка за протичащото се в актуалната и предходната ви връзка.

2. Имате прекомерно огромни упования

И колкото повече очаквате от колегата си, толкоз по-болезнено ще реагирате на всичко, което не се вписва в упованията ви.

Опитайте да се разберете на какво се дължат тези ваши упования и какво ще се промени, в случай че се откажете от тях.

3. Имате проблеми със самочувствието

Ако самочувствието е прекомерно ниско, сигурно очаквате от колегата си поощрение, поддръжка и непрекъснати похвали.

Най-често сходен сюжет на държание ни тласка към взаимозависими взаимоотношения, безконечни терзания и неспособност да прекратим токсични връзки.

Започнете да си водите дневник, в който записвате своите триумфи, достижения и непрекъснато си вършиме похвали.

4. Обичате да контролирате всичко

В този случай се стремите да заемете водеща позиция във връзката, като давате явен знак на колегата си, че единствено вие знаете кое е най-хубавото за връзките ви.

Естествено, подобен съюз е изтезание и за двамата. Партньорът ви се усеща смачкан от непрекъснатия надзор, а вие сте потиснати от личните си ирационални упования за освен това от него.

В случая има два разновидността - или би трябвало да приемете, че връзката ви е това, което е и не може да я измененията. Или би трябвало да започнете да работите върху себе си - върху вашата мнителност и боязън да се оставите на течението.

5. Вие сте прекомерно податливи на непознатото мнение

В този случай не можете съответно да оцените проблемите с колегата си. 

Нещо повече, вие непрестанно сравнявате връзката си с това, което виждате (или по-скоро с това, което ви показват) в фамилиите на хората към вас. И по този начин само изпитвате още по-голямо отчаяние от колегата си.

В случая е належащо да започнете последователно да променяте мирогледа си, като се научите да оценявате това, което имате.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР