Със сигурност много пъти сте чували, че са почти най-полезният

...
Със сигурност много пъти сте чували, че са почти най-полезният
Коментари Харесай

Ето кога морковите са най-полезни за очите

Със сигурност доста пъти сте чували, че са съвсем най-полезният артикул за здравето на очите. Но в действителност ли е по този начин? Помага ли зеленчукът да запазим остротата на зрението си в продължение на доста години и по какъв начин би трябвало да ядем моркови, тъй че да извлечем най-много изгода?
Човечеството от дълго време знае, че с цел да се поддържа здравето освен на очите, само че и на целия организъм като цяло, е належащо постоянно да се попълня запасът от витамини. В състава на морковите влизат скъпи витамини: РР, Е, К, С, и от групата В, както и цяла гама от микроелементи: калий, фосфор, магнезий, кобалт, мед, цинк, никел, йод. Морковите съдържат и етерични масла, които са извънредно потребни за човешкото тяло. Най-важното обаче, поради което се ценят е каротинът, който при попадане в тялото се трансформира във витамин А. Именно неговото наличие в организма играе най-важната роля за поддържане здравето на очите.
 10 аргументи за какво морковите са потребни 10 аргументи за какво морковите са потребни
Въпреки че всички сме осведомени с морковите, доста от нас не ги обичат. В салата, в чорба или в обичаното ядене, морковът би трябвало да е зад...
За да може скъпият каротин да донесе предстоящите изгоди, е належащо да се обезпечат всички условия за оптималното му асимилиране от организма.
Не всеки знае, че елементарното хрупане на моркови е неефективно, написа РИА Новости, представена от БГНЕС.
Каротинът се всмуква идеално единствено в композиция с мазнини. Така че, с цел да се увеличи успеваемостта при консумация на моркови, би трябвало да ги подправите със зехтин или заквасена сметана, тъй като каротеноидите са мастноразтворими субстанции.
Ако желаете да получите още повече изгоди от морковите, прибавете към овкусената с растителна лой салата магданоз, който се слави с антиоксидантните си свойства.
 Какво споделя за вас цветът на очите ви? Какво споделя за вас цветът на очите ви?
Хората споделят, че в погледа на човек се крие цяла една галактика. Понякога единствено по цвета на очите можем да се ориентираме за това какъв е...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР