Със сигурност кризата заради пандемията ще донесе много щети върху

...
Със сигурност кризата заради пандемията ще донесе много щети върху
Коментари Харесай

Горанов: Всички страдаме от кризата

Със сигурност рецесията поради пандемията ще донесе доста вреди върху стопанската система. Най-важно е това да дадем опция на здравните служащи и на обществото да преминем най-леко през тази рецесия. По-богатите ще изгубят повече.

Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов в студиото на " Панорама " по Българска национална телевизия, като прикани и за взаимност.

Хората и бизнесът са част от страната, ние се опитваме да помогнем в миг на рецесия на всички, които страдат. Нашата роля е по този начин да управляваме бюджета, че да не лишим здравната система от опцията да действа.

По думите му страната няма да пести старания и начинания , с цел да доближи до всеки един обиден.
 В Тристранката не се схванаха за държавната поддръжка
В Тристранката не се схванаха за държавната поддръжка

Обсъждането на ограниченията ще продължи на следващия ден

Има доста браншове, които не престават да работят. Ние не стопираме да развиваме ограниченията, подготвени сме да приспособяваме всичко, което не сме уцелили от първия път, сподели финансовият министър.

Горанов напомни дебата в българския парламент, когато са се чули доста гласове срещу българската интеграция към единната европейска валута, която в този момент е можело да ни даде доста повече сигурност в миг на рецесия.

За мярката 60:40 Горанов сподели, че чака в утрешния ден да реализират единодушие със синдикатите. За една седмица сполучливи бизнеси, които желаеха да вкарват работна ръка от целия свят, през днешния ден под паника се оказаха най-страдащи. Мярката не е ориентирана към бизнеси, а към работни места. Ключовата дума тук е взаимност, добави финансовият министър.

Припомняме, че през днешния ден членовете на Националния съвет за тристранно съдействие не реализираха единодушие и разискването по плана на Постановление на Министерския съвет за установяване на изискванията и реда за погашение обезщетения на работодатели, прекратили работа заради оповестеното изключително състояние, ще продължи в събота.

Хората, които се занимават с просвета , убеждавам ги, че уговорките, поети от Министерството на културата, ще бъдат изпълнени. В интервал на рецесия ще подсигуряваме задоволително запас, сподели той.

Припомняме, че два фонда в поддръжка на българската просвета желаеха създателите.
 Два фонда в поддръжка на българската просвета желаят създателите
Два фонда в поддръжка на българската просвета желаят създателите

Солидарен обществен фонд за актьори на свободна процедура е единият

По отношение на свободните специалности - хората, които ги практикуват, най- евентуално ще бъдат включени към мярката, която планува достъп до безлихвен заем.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР