Със сигурност изборът на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността на

...
Със сигурност изборът на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността на
Коментари Харесай

Атанас Славов: Трябва решителна реформа в прокуратурата

„ Със сигурност изборът на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността на основен прокурор беше по-бърз от предстоящото. И това поражда съответните въпроси. " Това разяснява в коридорите на Народното събрание правосъдният министър Атанас Славов.  

По думите му занапред изборът му би трябвало да бъде легитимиран и оневинен обществено.

„ Със сигурност би трябвало да има решителна промяна в прокуратурата. Тази промяна не би трябвало да се показва единствено в смени, които несъмнено са наложителни. Но би трябвало да има смяна в разпоредбите и метода, по които тя упражнява своята активност. Дали господин Сарафов ще е началото на тази смяна или продължение на досегашни практики, ще забележим ", разяснява министърът.  

„ Очаквам всевъзможни опити за политическо и олигархично въздействие върху прокуратурата и правосъдната власт да бъдат осветени и прекъснати “, посочи Славов.  

„ Трябва да стартира конституционната смяна с една визия за доста по лимитирани функционалности за основен прокурор, в случай че има воля да се мине на идващ стадий, изобщо тази институция да бъде отстранена заради насъбраното тежко завещание. И чак тогава да създадем избор от един законен избор от прокурорски съвет, който ще избира тази институция “, разяснява още той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР