Със сигурност има напрежение и около председателството на България в

...
Със сигурност има напрежение и около председателството на България в
Коментари Харесай

За скандалите между ГЕРБ и БСП

„ Със сигурност има напрежение и към председателството на България в Съвета на Европейски Съюз. Политическото ни решение е да подкрепим препоръчаната от Българска социалистическа партия анкетна комисия ”, разяснява в студиото на „ Здравей, България ” Тома Биков, народен представител от ГЕРБ, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

„ Още от в този момент може да се каже, че тази анкетна комисия, която ще се сътвори за НДК, би трябвало да излезе със случай за нарушаване, тъй като тук имаме отличен случай за корупция. И двете страни се упрекват в нарушавания ”, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов.



Изказванията на депутатите идва дни, откакто се развихри абсурдът с Националния замък на културата. Припомняме, че министър председателят Бойко Борисов внесе решение НДК да премине под ръководството на Министерството на културата. Така за постройката към този момент няма да дава отговор министъра за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова. Заедно с това на поста си като шеф на НДК ще бъде възобновен Мирослав Боршош. Преди два дни той беше свален по заповед на Лиляна Павлова. 

Междувременно от прокуратурата оповестиха, че на 21.02 тази година Държавната организация “Национална сигурност “ е изпратила до основния прокурор информация за осъществени нарушавания с бюджетни средства, отпуснати на НДК с решение на Министерския съвет. Средствата са 17 милиона лв. и са предопределени само за нарастване на капитала на сдружението поради разноските по бъдещото европейско председателство. В данните се твърди, че част от тези средства са разходвани от изпълнителния шеф за други цели, като са осъществявани заплащания по контракти за минали интервали.

„ Това, което е топ приоритет на страната в идната година, е европейското председателство. Ако от НДК са изчезнали толкоз пари или стават такива неща, то защо европредседателство приказваме оттук насетне ”, сподели още депутатът Александър Симов.

А какъв бе коментарът им за абсурда поради новите изтребители „ Грипен ”?

„ Проблемът е, че три дни след изборите, служебното държавно управление взе решение за един конкурс, за една договорка, която коства 1,5 млрд лева на българските жители ”, съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР