Със сетивата си трябва да прехващаме всички тези, които популистки

...
Със сетивата си трябва да прехващаме всички тези, които популистки
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: България не може да седи на два стола и да върви на зиг-заг, трябва да се следва ясен път

Със сетивата си би трябвало да прехващаме всички тези, които популистки приказват, че са евроатлантици, а с дейностите си осъществят големи планове, свързани с ползи за въздействие на Русия и Китай. Това съобщи във видео формат за „ Студио Банкеръ “ Цветан Цветанов, ръководител на УС на Евро-атлантическия център за сигурност.

„ Турски поток “, който у нас се показва за „ Балкански поток “, усилва съветското въздействие и натиска над Европа. Проектът „ Турски поток “ се форсира стремглаво през последните шест месеца. А интерконекторната връзка сред Гърция и България за диверсифициране на газовите доставки буксува безуспешно към този момент 10 години. Това не е никаква диверсификация ", счита Цветанов.

Цветан Цветанов: По енергийните планове на държавното управление няма диспути

"Българската страна не отбелязва никаква интензивност по план „ Триморие “, който е евроатлантически приоритет. България не може да седи на два стола и да върви а зиг-заг, би трябвало да се следва явен път. Младите споделят: омръзна ни да се лутаме, желаеме да знаем каква е посоката на нацията и дали когато държавното управление каже нещо през днешния ден, няма да го анулира на следващия ден. Много са силите, които желаят да уязвят региона, в който живеем. Особено внимание заслужава засиления интерес на Китай към Югоизточна Европа. ЕАЦС ще работи против всички фактори, които са ориентирани срещу националните ни ползи и които усилват въздействието на Русия върху България ", акцентира Цветан Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР