Със сериозни изменения в лидерските позиции Български възход регистрира кандидатдепутатските

...
Със сериозни изменения в лидерските позиции Български възход регистрира кандидатдепутатските
Коментари Харесай

"Български възход" отива на избори със сериозни промени във водаческите места

Със съществени промени в лидерските позиции " Български напредък " записва кандидатдепутатските си листи за предварителните парламентарни избори на 2 април.

Лидерът на партията Стефан Янев още веднъж ще води в два региона - в софийския 23-ти и в Пловдив-град. На вота през октомври Янев поведе листата в 24-и многомандатен гласоподавател регион (МИР) София, само че в този момент е избрал да се яви от региона, който излъчва най-вече депутати (19) в Народното събрание. Там, на предишните избори отпред бе някогашният длъжностен министър на младежта и спорта в държавното управление на Огнян Герджиков Даниела Дашева, която този път ще е подгласник на Янев.

Неговият заместител и дясна ръка Виолета Комитова този път ще води листа единствено в една област. За вота на 2 април някогашният районен министър е избрала да се състезава от Бургас като е преотстъпила водаческото място в Пловдив област на водача на " Земеделски национален съюз " - от народен представител на Българска социалистическа партия, през съдействие с Яне Янев и Николай Бареков до присъединяване в листите на " Изправи се! Мутри вън! " на Мая Манолова предходната година. Миналата година Йончев беше неин подгласник и откакто Комитова избра да влезе от Бургас, той също откри място в 48-я парламент.

В 24 МИР София вместо Янев отпред на кандидатдепутатската листа ще се яви актуалният ръководител на Българската автомобилна федерация Калоян Станчев, а в третия софийски регион (25-и) -отново ще се кандидатура някогашният длъжностен зам.-министър на енергетиката Георги Самандов. Той ще се изправи против водачите на главните политически обединения, които са кандидати за Народното събрание - Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Костадин Костадинов, както и против Христо Петров, прочут с прозвището Ицо Хазарта. Самандов застава отпред и на още една листа - тази в Благоевград.

Промени в челните места има в Перник и Плевен. Вместо досегашните водачи общинският консултант и член на АБВ Петър Първанов и специалистът в Българската асоциация за атомна промишленост Владимир Тодоров листите ще оглавят Катя Иванова и експертът по здравен мениджмънт Весела Венкова. Вместо общинският консултант, подполковник и офицер от запаса Димитър Трендафилов в Силистра лидер ще е зам.-председателя на камарата на строителите в града и предприемач Евгени Георгиев, а вместо някогашния зам.-кмет на община Попово Милена Иванова в Търговище отпред на листата ще застане Борислав Маринов, който е бил претендент за народен представител на 2 октомври от листата на " Изправи се България ". В Шумен на мястото на някогашния общински консултант от Национална движение „Симеон Втори" и предприемач Радослав Кърджиев застава Сашо Евлогиев. Той е заместник-областен шеф на Шумен, назначен със заповед на Стефан Янев по времето му като длъжностен министър председател и е полковник от запаса, учител в Националния боен университет " Васил Левски ". Във Враца пък на мястото на лекаря Росен Айков отива Михаил Михайлов.

Челните си позиции резервират някогашният общински съвет от коалиция " Българска социалистическа партия за България " Диан Русанов(Габрово), шефът на регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи в Добрич Веселин Колев (Добрич), някогашният народен представител от 46-ото Народно заседание от " ИТН " Христо Гушков (Кюстендил), Христо Стоянов (Ловеч), общинският консултант Филип Борисов с 20-годишен стаж в системата на Министерството на защитата и Министерство на вътрешните работи (Монтана), инженерът Тихомир Георгиев (Хасково) и юристът Евгени Господинов (Ямбол).

Ето и част от листата на водачите:

Благоевград - Георги Самандов
Бургас - Виолета Комитова
Враца - Михаил Михайлов
Габрово - Диан Русанов
Добрич - Веселин Колев
Кюстендил - Христо Гушков
Ловеч - Христо Стоянов
Монтана - Филип Борисов
Перник - Катя Иванова
Плевен - Веселка Венкова
Пловдив град - Стефан Янев
Пловдив област - Румен Йончев
Силистра - Евгени Георгиев
23 МИР София - Стефан Янев
24 МИР София - Калоян Станчев
25 МИР София - Георги Самандов
Търговище - Борислав Маринов
Хасково - Тихомир Георгиев
Шумен - Сашо Евлогиев
Ямбол - Евгени Господинов

Най-важното за листите на Избори 2023
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР