Със седем присъди приключи дело за убийството на турския журналист

...
Със седем присъди приключи дело за убийството на турския журналист
Коментари Харесай

Осъдиха убийци на турския журналист от арменски произход Хрант Динк

Със седем присъди завърши дело за убийството на турския публицист от арменски генезис Хрант Динк, написа локалният в. Сабах.

Физическият причинител на закононарушението Огюн Самаст е получил доживотна присъда. Това са постановили магистрати в Истанбул. Съдът е преразгледал случая на Самаст. Той през 2011 година е бил наказан от по-нисша инстанция на общо 22 години затвор за преднамерено ликвидиране и нелегално владеене на оръжие.

Ерхан Тюнджел – помощник на Самаст – е получил присъда от 99 години и половина. За отговорен е бил приет и вдъхновителят на закононарушението. Ясън Хаял ще лежи седем години и половина. Още четирима души, застанали пред правораздаването, са получили присъди отнемане от независимост сред 14 и 16 години. Двама от подсъдимите са били освободени от отговорност.

Динк е бил погубен в Истанбул пред редакцията на ръководения от него в. Агос на 19 януари 2007 година Властите бяха оповестили, че закононарушението е било осъществено на етническа основа. Журналистът се е застъпвал за помиряването сред турци и арменци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР