Със сделката за изтребителите F-16 България се отдалечи от НАТО.

...
Със сделката за изтребителите F-16 България се отдалечи от НАТО.
Коментари Харесай

Политолог мрачно за сделката за самолетите: Купихме второ Белене

Със договорката за изтребителите F-16 България се отдалечи от НАТО. Това сподели политологът доктор Калоян Методиев, предава  " Фокус ". 

По думите му до няколко години бойните самолети в света ще са от ново потомство и ще са безпилотни.

„ Може да се окаже, че ние си купуваме второ „ Белене “ с техника, която занапред ще бъде създадена, само че към този момент ще е излязла от международното произвеждане и международните трендове. От друга страна, това в допълнение ни отслабва стопански.

Силата на НАТО е най-много това, че страните, които образуват Алианса, са мощни стопански, а не толкоз военно. Като го сложим в един по-широк подтекст, това ни отдалечава и от европейската вероятност на България, тъй като пренебрегнахме европейските по най-груб метод производители в тази връзка.

И съгласно мен слагаме на карта опцията да сме част от общата европейска войска, която рано или късно ще се построява. И ние трябваше да сме част от нея “, изясни политологът.

Калоян Методиев разяснява, че договорката е закъсняла, тъй като доста години се приказва за нея, само че и прекомерно небрежно е направена.

Стореното от ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и Движение за права и свободи със договорката е грехота, сподели още той, като посочи, че страната ни няма потребност от тези самолети, а отношението на американците към ръководещите няма да стане по-благосклонно.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР