Със създаването на новият антикорупционен орган на практика продължаваме съдебната

...
Със създаването на новият антикорупционен орган на практика продължаваме съдебната
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Съдебната система у нас утвърди процесите на еманципацията

Със основаването на новият антикорупционен орган на процедура продължаваме правосъдната промяна, като в него ще бъдат показани същите институции. Този нов орган няма да бори единствено корупцията, само че и проведената престъпност. Той също по този начин ще помогне за институционалното подсилване на правосъдната система и нейния вътрешен надзор. Това разгласи в студиото на ''Още от деня'' по Българска национална телевизия правосъдният министър Данаил Кирилов.

По думите му главната цел на новия орган ще бъде цялостното подсилване на върховенството на закона.

,,Смея да кажа, че правосъдната ни система, изключително през последните седем-осем години години, утвърди процесите на еманципацията, на независимостта и самоуправлението си'', добави Кирилов и добави, че изборът за нов основен прокурор ще бъде тежък, ''какъвто по формулировка е всеки избор у нас''.

На въпрос за какво не е показал собствен претендент за основен прокурор правосъдният министър отговори, че който и да беше показал, той е щял да бъде ''облъчен политически''.

,,Гарант за транспарантния избор на основен прокурор следва да бъдат обществото, медиите... т.е. всеки, който може да формулира теза'', изясни Кирилов и съобщи, че гражданските организации нямат право на номинации за избор на основен прокурор, тъй като това би било противоконституционно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР