Със състояние от 272,3 милиарда долара, ръководителят на Tesla и

...
Със състояние от 272,3 милиарда долара, ръководителят на Tesla и
Коментари Харесай

Илон Мъск спечели 70 млрд. долара за месец

Със положение от 272,3 милиарда $, ръководителят на Tesla и SpaceX Илон Мъск стана най-богатият човек в международната история. Това заяви във вторник американското списание Forbes.

Според изданието Мъск е съумял да реализира тази цифра, с помощта на внезапното повишаване на цената на акциите на Tesla - в понеделник растежът им надвиши 13%, което обезпечи на компанията превъзмогване на пазарната стойност от 1 трилион $. В резултат капиталът на Мъск набъбна с повече от 41
милиарда $ за един ден.

По-рано Илон Мъск оглави класацията и на най-богатите хора в света съгласно Forbes - към 28 септември 2021 година положението му възлизаше на над $203,4 милиарда След него остават Джеф Безос и Бернард Арно, който е трети по благосъстояние. В челната петица влизат още един от създателите на Microsoft Бил Гейтс и Лари Пейдж, който е измежду съоснователите на колоса Гугъл.

Компанията Tesla е учредена от Мъск през 2003 година Първоначално се споделяше Tesla Motors, само че по-късно бе преименуван на Tesla. В началото тя бе профилирана единствено в производството на електрически транспортни средства, само че по-късно се включи и в основаването на слънчеви панели и други системи за предпазване на сила.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР