Със съоснователя на Microsoft Bill Gates обсъдихме как можем да

...
Със съоснователя на Microsoft Bill Gates обсъдихме как можем да
Коментари Харесай

Мария Габриел обсъди с Бил Гейтс стратегии за пробивни иновации

" Със съоснователя на Microsoft Bill Gates обсъдихме по какъв начин можем да задълбочим съдействието по общи цели за научноизследователска и развойна активност за световно здраве и чиста сила. " Това заяви във фейсбук профила си комисарят за цифровата стопанска система и общество Мария Габриел. Двамата са провели среща в Европейската комисия, на която са разискали по какъв начин може да се задълбочи съдействието по общи цели за научноизследователска и развойна активност за световно здраве и чиста сила.
Специален фокус в диалозите са били взаимното финансиране за клинични изпитвания на лекарствени артикули за справяне с инфекциозните болести, засягащи най-вече Африка на юг от Сахара. По време на срещата е станало ясно, че е нужна еластичност при финансирането на стратегически проучвания за заболявания, свързани с бедността. Комисар Габриел означи, че Европейската комисия вижда това партньорство в подтекст на Глобалното здравно партньорство с държавите-членки и африканските страни и може да бъде в границите на бъдещата стратегия Хоризонт Европа. Двамата разискваха и значимостта на бюджета за проучвания и нововъведения, които са от значително значение за осъществяването на " зелената договорка ", както и опциите, предоставяни от това партньорство. Фондацията на Бил Гейтс има намерение да усили своята част от бюджета с 20 милиарда щатски $ на година.
" Нужно е да развием по-тясно съдействие сред голям брой участници на капиталовия фронт, с цел да се трансфорат политическите цели в капиталови тактики. Това е от значително значение, с цел да имаме пробивни нововъведения в интерес на фирмите, жителите ни и за отговор на провокациите на климата и силата ", показва българският еврокомисар Мария Габриел.
12.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР