Със съобщение до медиите, ВМРО вижда "поредният опит на ДПС

...
Със съобщение до медиите, ВМРО вижда "поредният опит на ДПС
Коментари Харесай

ВМРО: Да не се дава гражданство на турци, отказали се от България

Със известие до медиите, Вътрешна македонска революционна организация вижда "поредният опит на Движение за права и свободи посредством законопроект да даде правото на турски жители и на техните деца, отказали се от българските си паспорти, по силата на спогодби от средата на предишния век, да придобият още веднъж правото да бъдат български жители. "

Председателят на Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ и заместител министър ръководител по публичен ред и сигурност Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила и заестник-председателят на партията и евродепутат Ангел Джамбазки, без значение един от различен пуснаха позиции в обществената мрежа Facebook.

"Обръщам се към народните представители в 44-ото Народно заседание на Република България. Всички ние имаме дълг към обществото да защитим българщината и българския интерес. Именно те са изправени пред съществено предизвикателство ", разяснява във фейсбук профила си водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

"Турция на Ердоган няма място в Европа. Турция няма място в Европейски Съюз. По доста аргументи - исторически, религиозни, културни, обичайни. Преговорите би трябвало да бъдат сменени със наказания ", смята евродепутатът Джамбазки.

"Над 2 милиона турци, родени в България или техните наследници в Турция, които непринудено са се отказали да бъдат част от страната ни според доброволните изселнически спогодби от 50-те, 60-те и 70-те години на предишния век, които не са платили даже стотинка налог на страната ни през годините зад граница, ще могат да претендират да получат назад българското си поданство, съгласно новия законопроект, импортиран за следващ път от Движение за права и свободи, който на следващия ден влиза в пленарната зала ", споделя още вицепремиерът.

Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване са възмутени и акцентират, че стотици хиляди българи с изконно право да имат български паспорти, които лелеят генерации наред за своята действителна родина България, са лишени заради административни спънки от това. Те изпращат децата си да учат тук с едничката вяра да станат част от своя народ, от който са били принудително откъснати, по силата на интернационалните контракти и завери на така наречен Велики сили, разясняват Вътрешна македонска революционна организация.

"В ход е проект за неоосманистки подем на Балканите. Няма по какъв начин да допуснем това. Уважаеми депутати, не забравяйте едно - България е на Балканите от 1400 години, а партиите идват и си отиват. Не продавайте българския народен интерес. ", приключва обръщението си Каракачанов.

"Предложеният от Движение за права и свободи законопроект, за "възстановяване " на българско поданство на лица с турско такова е недопустим, неприемлив и безочлив. Така Движение за права и свободи се връща в лоното на дейната антибългарска политика на диктатора Ердоган ", добавя зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

"Тези лица са избрали своята Родина и нейното поданство. Опитът им да придобият българско поданство е част от нападателната политика на диктатора Ердоган, които се стреми да построи своя пета колона в България и Европейски Съюз. Това е турската пета колона в България ", счита Джамбазки.

"По този метод Ердоган се намесва още веднъж неприемливо във вътрешните работи на Република България. Това слага още веднъж въпроса за прекратяването на лицемерието и слагане на завършек на договарянията с Турция за участие в Европейски Съюз ", счита той.

Джамбазки добавя, че това е и позицията на немския канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила по време на нейната акция. "Позиция, която изцяло съответствува с поредно защитаваната теза на Вътрешна македонска революционна организация в Европейския парламент ", разяснява още Джамбазки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР