Със сълзи на очи голямата американска алпийска Линдзи Вон си

...
Със сълзи на очи голямата американска алпийска Линдзи Вон си
Коментари Харесай

Разочарование и мъка за Линдзи Вон


Със сълзи на очи огромната американска алпийска Линдзи Вон си взе довиждане с олимпиадите. Американката стигна едвам до бронз в коронната си дисциплинираност спускането, в която царуваше в последните 17 години.

След старта стана ясно, че тя е научила за гибелта на дядо си в нощта преди надпреварата и по тази причина кара с неговите букви, изписани върху каската. Иначе купата сграбчи италианката София Годжа, който финишира за 1 минута и 39.22 секунди, с което донесе първи златен орден за страната си в тази дисциплинираност.

Втора с закъснение от 9 стотни финишира Рагхилд Мовинкел от Норвегия, за която това бе втори сребърен орден от Пьонгчанг, след второто място в гигантския слалом. 33-годишната Вон записа време от 1 минута и 39.69 секунди, и стана най-възрастната олимпийска медалистка в историята.

" Днес дадох всичко от себе си в тази в действителност страхотна конкуренция, само че просто София бе по-добра от мен. Тъжна съм, тъй като това бе последното ми втурване.

Бих желала да продължа да се състезавам, тъй като се любувам на всеки миг, само че моето тяло просто не може да издържи нови четири години “, разяснява Вон преди да избухне в сълзи пред камерата на NBC, откакто й беше заложен въпрос за дядо й.

" Исках толкоз доста да печеля поради него. Но той въпреки всичко може да бъде горделив с мен. Нашето семейство в никакъв случай не се предава и аз в никакъв случай не се предавам. Но в този момент би трябвало да кажа стоп. Тъжно ми е, че това е последното ми втурване, само че се гордея, че се състезавах за своята страна и направих хората горди ", приключи Вон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР