Със съдействието на русенския клуб по кану-каяк „Локомотив“ и множество

...
Със съдействието на русенския клуб по кану-каяк „Локомотив“ и множество
Коментари Харесай

Президентът на Украинската федерация по кану-каяк благодари на русенци

Със съдействието на русенския клуб по кану-каяк „ Локомотив “ и голям брой доброволци, украинските спортистите поддържаха подготвителния развой до началото на юни

„ Признателен съм на Община Русе и всички русенци за топлото посрещане на нашите спортисти “, с тези думи стартира срещата сред президента на украинската федерация по кану-каяк Игор Сливински и кмета Пенчо Милков през днешния ден.

На 22 март 47 състезатели и треньори от украинския народен тим по кану-каяк бяха настанени в общинския хостел при язовир Николово.

Когато войната в родината им стартира, юношите са на лагер в Турция и завръщането им в Украйна става невероятно. Със съдействието на русенския клуб по кану-каяк „ Локомотив “, голям брой доброволци, донори и общинската администрация спортистите поддържаха подготвителния развой и останаха в Русе до началото на юни. Следващото предизвикателство пред гребците е европейското състезание в Белград, което ще се организира сред 23 и 28 юни.

„ Русе ще има своя тим в това състезание, въпреки и формиран от украински деца. Това са младежите, които упражняваха при нас, за които се грижихме и подкрепяхме няколко месеца. Градът ни към този момент е прочувствено обвързван с тях “, сподели кметът Милков.

На срещата участваха още президентът на Семеен кодекс по кану-каяк „ Локомотив “ Евгени Недев и вицепрезидентът на украинската федерация по кану-каяк Андрей Маслюк.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР