Със съдействието на полицията по скоростните отсечки в града да

...
Със съдействието на полицията по скоростните отсечки в града да
Коментари Харесай

Предлагат полицейски радари по скоростните отсечки във Варна

Със съдействието на полицията по скоростните прави в града да се слагат радарни патрули за въздържане на нарушителите. Контрол на " звуковите “ нарушавания на МПС, поради наблюдаваното умишлено тунинговане на коли и мотори за повдигане на повече звук. Това са част от предложенията на велоклуб " Спартак ", които бяха импортирани в Община Варна, съобщи Дарик.

Предложените десетки ограничения са свързани с обезопасяване на най-конфликтите точки в транспортната инфраструктура и във връзка със зачестилите произшествия с пешеходци и колоездачи в града.

Според велосипедистите, би трябвало да бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки към всички подходи към Морската градина и полагане на предупредителни шумящи маркировки по  бул " Приморски ", към Военноморския музей, както и в долната част на бул. " Цар Освободител ", в непосредственост до Летния спектакъл. Повдигнати пешеходни пътеки би трябвало да има и на доста места, където играят деца или минават възпитаници.

Предлага се слагане на възпираща пешеходците разграничителна ограда по продължение на целия бул. " Княз Борис I ", защото постоянно се пресича нерегламентирано, макар съществуването на проходими подлези.  

Едно от предложенията е обвързвано с  бул. Цар Освободител " -  в сектора сред бул. " В. Левски " и бул. " Хр. Смирненски ". Пътят там разрешава високи скорости и рискови изпреварвания.

За ограничение на скоростта на колите преди наличните пешеходни пътеки,  може да се разделят двете платна (с пластмасови колчета например) и слагане на предупредителна шумяща маркировка. Такава може да се сложи и на доста други проблематични места в града, считат вносителите на предложенията. 

Сред предложенията има и такива за създаване на кръгови кръстовища на две проблематични места. Едното е пресечната точка на ул. " Цар Асен " и булевардите  " Сливница " и  " Съборни ". Там няма добра видимост при секване от коли, колоездачи и пешеходци. Другото е кръстовището на входа на кв. " Галата ", където е отбивката за околност Боровец.

Предлага се и образуване на граждански патрули - пешеходни, вело и авто. Поради конфликтните точки на всички места, където велоалеите минават на процедура по тротоарите, предлагането е да се постави хоризонтална маркировка, предписваща ограничаване за скоростта на велосипедите до примерно 15 км/ч.

" В интерес на цялото общество би било предложенията ни да бъдат прегледани и прецизирани от взаимни работни групи, които да вземат навременни и съответни решения за възстановяване сигурността на жителите на Варна ", означават от велоклуб " Спартак ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР