Със съдействието на градската художествена галерия поетесата Рени Митева подреди

...
Със съдействието на градската художествена галерия поетесата Рени Митева подреди
Коментари Харесай

Поетесата Рени Митева подреди в Мездра първата си самостоятелна изложба /снимки/

Със съдействието на градската художествена изложба поетесата Рени Митева подреди в Мездра първата си независима галерия - живопис и графика. Откриването на експозицията е от програмата на община Мездра за Коледно-новогодишните празници. Културното събитие почетоха събратя по перо, четка и дух на авторката, ценители на изобразителното изкуство, близки и другари. Сред тях бяха кметът на общината Иван Аспарухов, ръководителят на общинския съвет Яна Нинова, ръководителят на НЧ „ Просвета-1925 “ Валентин Вълчев и шефът на ОУ „ Христо Ботев “ Иван Иванчев, където Рени работи като преподавател.
Експозицията включва 14 живописни и 2 графични произведения, в които Рени Митева е пресъздала пейзажи от Северозапада.
„ С богат нюанс, мощно наситени фигурално и изпипани до най-дребната детайлност живописните гледки от красивата природа на нашия край превземат фена и пораждат блян за владеене. В сбирката доминира зеленият цвят, цветът на пролетта и лятото, цветът на разхубавилата се природа “, означи при откриването на изложбата Светла Дамяновска, гл. специалист „ Културно завещание и художествена изложба “ в община Мездра.
Дамяновска добави, че графичните работи на Рени са единствено две, само че те са значими за изложбата, тъй като демонстрират умеенето й да съобщи правилно формата, пропорциите и вероятността, да построи изображението и да го направи изцяло и правдиво.
„ Благодаря ви, че уважихте този мой персонален празник, показа от своя страна авторката. Искам да ви кажа, че няма значение какво работите - значимото е да творите там, където работите. Това, което виждате, не е резултат на някакво особено умеене, а на специфични желания. Това, което желая, го реализирам с доста труд, а освен с това, което природата ми е дала “, сподели Митева.
Рени Митева е приключила начална и предучилищна педагогика в СУ „ Св. Климент Охридски”, със специализация „ Изобразително изкуство “. Предпочита да работи с моливи, въглен и акрилни бои. Занимава се с пирография, квилинг и разработване на достоверни мартеници. Нейни картини са владеене на ценители от България, Италия и Англия. Четири от творбите й са изплатени в благотворителни начинания от разнообразни институции. Има участия в ОХИ, пленери, състезания и фестивали. Авторка е на стихосбирките „ Думи в подмолите на душата “ (2013) и „ Зелени залези “ (2019).
Изложбата на Рени Митев може да разгледате доникъде на месец януари във фоайето на втория етаж в постройката на община Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР