Със събиране на инициативен комитет, който да учреди партия, беше

...
Със събиране на инициативен комитет, който да учреди партия, беше
Коментари Харесай

Цветанов събра в партията си бивши колеги, спортисти, експерти и българи от чужбина

Със събиране на предприемчив комитет, който да учреди партия, беше обещано началото на новия политически план на някогашния ръководител на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. В една от залите на НДК той събра 89 души, измежду които някогашни свои сътрудници от ГЕРБ, спортисти, предприемачи и журналиста Горан Благоев.

С " Републиканци за България ", както е името на партията, Цветанов си сложи за цел да сплоти всички хора, които причисляват себе си в политиката към център-дясно, да отстоява евроатлантическите полезности, както и да сплоти всички етноси в страната. Той акцентира, че планът му е за хора с експертиза и хрумвания и добави, че партията няма да е еднолична и да е единствено на един човек.

Сред по-известните имена, които се включиха в инициативния комитет са някогашният народен представител на ГЕРБ Джема Грозданова, координаторът на ГЕРБ по въпросите на малцинствата в област Шумен инж. Гюнай Исмаил, братята Павел и Румен Вълневи, които имат бизнес в Съединени американски щати и бяха притежатели на към този момент несъществуващата телевизия BiT, журналистът Горан Благоев, който води предаването " Вяра и общество " по Българска национална телевизия, трикратният международен първенец по повдигане на тежести Благой Благоев и други

" При тази борба и опълчване в политиката сега би трябвало да намерим пътя към една нормалност. Днес не виждам в страната да има хоризонтът, който би трябвало да има. Липсва действителен политически спор. Половината българи не гласоподават, може би тъй като доста хора се разочароваха от гласа си до момента ", сподели Цветанов в речта си.

Гюнай Исмаил беше една от знаковите фигури в шуменската организация на ГЕРБ. Той напусна партията с претекста, че " българските турци в смесените региони са предадени и продадени на Движение за права и свободи ". След него партийните си книжки са върнали и повече от 50 души от локалната организация на партията. Координаторът по въпросите на малцинствата е изпратил писмо до изпълнителната комисия на ГЕРБ, в която изяснява решението си. Той твърди, че етническите турци в смесените региони в Шуменско са " предадени " на Движение за права и свободи. Повече за напускането му на ГЕРБ четете тук.

Сред участниците в инициативния комитет е и Иван Тодоров, който е дълготраен представител на българската диаспора в Чикаго. Той е дал своя фамилна къща в центъра на Пловдив, която да се употребява от партията за офис. Оперният артист Георги Пандуров, който от 40 години живее в Германия, също се включва към " Републиканци за България ". Това направи и престъпният психолог Тодор Тодоров.

По думите му посоката на България е Европа и стратегическо партньорство със Съединени американски щати. Основните акценти в програмата на партията му са обучение, правосъдна система, просвета, междинен и дребен бизнес, както и електронно ръководство.

За ръководител на днешното съвещание беше определен юристът Виктор Серафимов. За секретар на съвещанието пък беше посочена Радостина Циркова. И двамата бяха определени единомислещо.

На 27 септември следва основаване на партията.

*Източник:

*Снимка: Юлия Лазарова
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР