САС и други британски специални сили (ЮКСФ) са готови да

...
САС и други британски специални сили (ЮКСФ) са готови да
Коментари Харесай

Британски специални сили са готови за противодействие на руските и други в света

САС и други английски специфични сили (ЮКСФ) са подготвени да получат нова задача, противодействаща на съветските и други сили по целия свят . Планът се назовава " Концепция за специфичните интервенции " и е направен от висшия офицер, отговарящ за специфичните сили, шефа на специфичните сили (ДСФ), оповестява БиБиСи.

Според хора, които са осведомени с това, което е в него, част от концепцията включва смяна както на структурата на тайните единици на военните, по този начин и на това, което вършат .

Понастоящем проектът се преглежда от военни началници , споделят от Whitehall, и скоро ще бъде изпратен на министри и евентуално ще бъде утвърден. Министерството на защитата декларира, че не разяснява специфичните сили на Обединеното кралство .

Специалните сили на Обединеното кралство имат за цел да дават повече благоприятни условия за прикрити дейности тук-там, където изпращането на на стандартни войски би било мъчно .

Например , съгласно новия проект, може да бъде изпълнена интервенция в балтийска република или африканска страна , за да се открият и да се дефинират тъкмо съветските секрети действия .

След това ще се вземе решение дали да се огласи това, което е било научено, или да се спомага скрито с локалните сили за сигурност , с цел да се противодейства.

Новите задачи ще изпозлват подразделенията на ЮКСФ в по-малко " кинетична " или насилствена посока - след съвсем 20-годишни задачи за лов на мъже в Близкия изток и Афганистан - и в по-тясно съдействие със съюзническите разследващи служби и МИ6 .

" Антитерористичните задания понижават , а нуждата от опълчване на рисково интернационално държание от страна на равнопоставени противници се усилва ", разяснява източник пред БиБиСи.

След провалянето на последния джоб на ДАЕШ (Ислямска държава), задачите в Сирия и Ирак понижават . И по този начин, при с новите предисвикателства , ДСФ наподобява се пробва да даде н ови цели на подразделенията .
 Американски наемници желаят да заместят войските на Съединени американски щати в Сирия
Американски наемници желаят да заместят войските на Съединени американски щати в Сирия

Наемниците могат да защитят съдружниците на Съединени американски щати от иранци и сирийци

Съществуват три съществени детайла на специфичните сили на Обединеното кралство: Специалният въздушен полк (22 САС), специфична морска работа (СБС) и Специалният разследващ полк (СРР).

Ролята на СРР, която прави прикрито наблюдаване , ще нараства в границите на Концепцията за специфичните интервенции. Военните ръководители имат вяра, че Русия употребява дейно военното си разузнаване - ГРУ в Украйна, Сирия и Африка .

" В момента не вършиме нищо или ескалирате ", изяснява върховен офицер. " Искаме да разтеглим това конкурентно пространство . "

Правителството на Обединеното кралство съобщи, че ГРУ стои зад офанзивата в Солсбъри през 2018 година, в която Сергей Скрипал и щерка му Юлия са отровени .

На конференция в Лондон по-рано този месец началникът на Генералния щаб военачалник сър Марк Карлтън-Смит загатва " властническите режими ", вместо да загатва Русия по име , отбелязвайки, че те са съумели да " употребяват това хибридно пространство сред тези две все по-излишни положения на " мир " и " война " " .

Този вид непостоянен спор сред страни постоянно се назовава " сивата зона ".

Неотдавнашни набези против танкери в Персийския залив са образец за това , по какъв начин страни, за които се счита, че са Иран, Саудитска Арабия и Емирствата, работят скрито, директно или посредством пълномощници.
 Помпео: Атаките на Иран са ясна опасност за интернационалния мир
Помпео: Атаките на Иран са ясна опасност за интернационалния мир

" Призоваваме всички страни, застрашени от провокативните дейности на Иран, да се причислят към нас "

Експертите на Запад търсят вярната ответна реакция на враждебни дейности, които не водят до прага на всеобща война . Такива отговори биха могли да включват засилен акцент върху информацията и кибероперациите .

СРР са подготвени в разнообразни техники, в това число физическо и техническо наблюдаване , като да вземем за пример инсталиране на камери на бунтовна територия, подслушване и хакерство .

Остава да се разиска дали тази нова идея ще докара до усилване на войната в сянка против прокси сили , които служат на ползите на страни като Китай, Иран и Русия , които могат да прераснат в принуждение.

Апетитът на английските политици за риск е стеснен и снимането на специфичните сили и чиновници на МИ6 в Либия преди осем години демонстрира евентуалния позор, който идва с такива задачи.
 Австралия уголемява лиценза за ликвидиране за шпионите си
Австралия уголемява лиценза за ликвидиране за шпионите си

Дава на шпионската си организацията повече автономност на задачи в чужбина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР