SAS, лидер в областта на анализите и партньорът на SAS

...
SAS, лидер в областта на анализите и партньорът на SAS
Коментари Харесай

SAS и Software Group пуснаха иновативна платформа за подкрепа на българското правителство в борбата срещу COVID-19

SAS, водач в региона на анализите и сътрудникът на SAS Software Group, световна ИТ компания, профилирана в решения за цифровизация и интеграция за финансовия бранш, сплотиха напъните си да основат интегрирана платформа, която ще помогне на българското държавно управление в битка против COVID-19.

Системата, наречена COV.ID, е народен централизиран указател на случаите с COVID-19 в България, който ще има основна роля за понижаване на разпространяването на новия ковид. Проектът е част от общонационална самодейност, подхваната от българския Министерски съвет и беше публично показан от премиера Бойко Борисов на конференция на 4-ти април в София.

COV.ID, създаден от Software Group, цифровизира събирането на персонални и медицински данни от институции, работещи със случаи на COVID-19, като районни здравни инспекции, гранична полиция, Министерство на вътрешните работи, общопрактикуващи лекари, лечебни заведения, лаборатории и общини. Платформата обработва данните по структуриран и сигурен метод, като дава на профилираните държавни институции информация в действително време. Системата е интегрирана със SAS® Visual Analytics, който обезпечава интерактивни, многоизмерни визуализации и автоматизиран разбор на епидемиологични данни, както и прогнози за евентуалното влияние на епидемията.

„ Гордеем се, че способстваме за битката против пандемията. Чрез даването на софтуерно решение, което може да обработва огромни количества данни и да дава смислена информация, ние оказваме помощ на виновните органи да вземат верни решения. Това не може да бъде план на един отдел. За да съумеят, държавните органи, гражданските организации и специалистите в региона на опазването на здравето като епидемиолозите, би трябвало да работят дружно. Щастлив съм да видя този холистичен метод, при който нашите доверени сътрудници се възползват от данни, с цел да дадат резултати. “, съобщи Георги Робев, представляващ SAS в България.

В допълнение към интерактивните геопространствени отчети, SAS Visual Analytics дава епидемиологични данни, усъвършенствани в най-хубавите практики, прилагани при основаването на модели на тази пандемия в доста страни по света. Очаква се да помогне на държавното управление в следните области: моделиране на разнообразни сюжети, свързани с пандемията, оптимизация и систематизиране на запаси (човешки, материални и финансови), надзор и попречване на разпространяването на вируса, както и цялостен разбор на развой на лекуване на пациентите с COVID-19.

„ Нарастващата опасност за публичното здраве и нуждата от незабавни ограничения изискват централизирано и дейно решение. Имаме удоволствието да си партнираме със SAS и да се борим с COVID-19, като използваме богатия си опит в цифровите решения и систематичната интеграция “, сподели Калин Радев, изпълнителен шеф на Software Group.

COV.ID към този момент е интегриран с географска осведомителна система в мобилно приложение “ViruSafe ” за жители, създадено от партньорски ИТ компании, както и със системите на държавните институции, виновни за мониторинга и намаляването на разпространяването на COVID-19. Управлението на плана, осведомителната сигурност и ръководството на данни се реализира от националния интегратор “Информационно обслужване ” АД, основен сътрудник в ИКТ на държавните институции.

За SAS

SAS е водач в бизнес аналитичните платформи. Чрез новаторски програмен продукт и услуги SAS дава опция и въодушевява клиентите по целия свят да преобразуват данни в смислена информация. SAS ви дава „ силата да знаете “ (THE POWER TO KNOW®). За повече информация по какъв начин SAS оказва помощ на организациите да отговорят на проблемите, свързани с ковид, посетете COVID-19 Resources Hub.

За Software Group

Software Group е световна софтуерна компания, профилирана в решения за цифровизация и интеграция за институции, които дават финансови услуги с наличие допълнително от 70 страни по света. В Software Group постоянно сме се гордели да сътворяваме влияние посредством технологиите. Страстта ни към създаването на целенасочени софтуерни решения в този момент ни дава късмет да се включим в битката против COVID-19 и да помогнем за понижаване на разпространяването на ковид.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР