Със 7% са се понижили цените на жилищата в Швеция

...
Със 7% са се понижили цените на жилищата в Швеция
Коментари Харесай

Рязко поевтиняване на имотите в Швеция

Със 7% са се намалили цените на жилищата в Швеция – страната, в която от началото на 90-те години на предишния век имаше непрестанно повишаване. Данните обгръщат последните 3 месеца на 2017 година В Стокхолм е записано най-силното обезценяване, показват от компанията Svensk Maklarstatistik.

За обсъждания интервал цената на къщите се е обезценила с 3%, което е най-резкият спад от 2011 година „ В района на Стокхолм спадът продължава няколко следващи месеца. А в този момент сходна наклонност към този момент се следи и в Малмьо и Гьотеборг”, споделя Пиер Анри Сансгрен от Svensk Maklarstatistik. Независимо от това, че напролет се следи растеж на продажбите на жилища, той не счита, че са налице фактори, които да доведат до повишение на цените.

Данните на показателя Valueguard Index също регистрират намаляване в цените на жилищата и къщите, приблизително с към 2%. „ Съществуват разнообразни теории за това накъде се движи пазарът и те могат да бъдат тълкувани по друг метод. Според някой сегашната наклонност е краткотрайна, а за други – начало на дълготрайно поевтиняване и даже заплаха от повторение на краха от 90-те години на предишния век”, споделя Клаудиа Вормън от държавната организация SBAB, която предлага заеми и спестовни артикули за частни лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР