Със 67 гласа за и нито един против парламентът на

...
Със 67 гласа за и нито един против парламентът на
Коментари Харесай

Референдумът за името на Македония ще бъде на 30 септември

Със 67 гласа " за " и нито един " срещу " Народното събрание на Македония утвърди предлагането за осъществяване на референдума, на който жителите на югозападната ни съседка ще се произнесат за контракта за името. Това оповестява македонският " Фокус ", представен от едноименната българска организация.

Въпросът остава същият, който бе препоръчан по-рано от ръководещото в Скопие болшинство - " Подкрепяте ли участието в НАТО и Европейски Съюз посредством приемане на контракта с Гърция? ". Няма и изненада при датата за провеждането му - 30 септември 2018 година
Преди гласуването депутатите от ВМРО-ДПМНЕ напуснаха съвещанието. От редакцията привеждат информация, според която при започване на съвещанието в пленарната зала са участвали няколко народни представители от опозиционната партия, само че в границите на полемиките са напуснали Народното събрание. Поради тази причина партията на Християн Мицковски не е изложила предложенията си.
Фракцията на ВМРО-ДПМНЕ имаше за внасяне две оферти във връзка с решението за насрочване на референдума. Парламентарното болшинство гласоподава " срещу " приемането им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР