Със 197 гласа за и нито един против или въздържал

...
Със 197 гласа за и нито един против или въздържал
Коментари Харесай

Парламентът прие оставката на Цацаров

Със 197 гласа " за " и нито един срещу или въздържал се, Народното събрание гласува оставката на ръководителя на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Точката влезе в дневния ред на Народното събрание по искане на  " ИТН ". В залата породи спор дали Сотир Цацаров би трябвало да бъде изслушан и в пленарна зала, последван от политически спор и нападки сред съпротива и ръководещи. Гласуването пристигна след близо двучасово съвещание, което беше употребявано от депутатите главно за процедурни хватки, персонални нападки и пояснения.

Шефът на КПКОНПИ и някогашен основен прокурор подаде оставката си на 17 януари, като разгласи, че напуща поста, считано от 1 март от т.г. Това стана ден преди да бъде оповестено, че е лишен допускът му до класифицирана информация.

Сега Народното събрание гласоподава оставката по метода, по който я е подал Цацаров. Това значи, че той би трябвало да напусне поста от 1 март.

На 19 януари прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет възстанови  Сотир Цацаров като прокурор във Върховната касационна прокуратура (ВКП) не от определена дата, а считано от деня, в който е освободен като ръководител на КПКОНПИ.

Пред депутатите от парламентарната комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията Цацаров разгласи пак през януари претекстовете си да се отдръпна предварително от поста. Той уточни, че безкрайните извършения с името му са довели до това решение и желае да резервира достолепието си. Освен персонални, посочи и професионални претекстове да напусне поста. 

В началото на седмицата Сотир Цацаров изпрати в Нродното заседание рекомендациите си за измененията в антикорупционното законодателство. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР