Със 171 гласа за депутатите единодушно приеха промени в Закона

...
Със 171 гласа за депутатите единодушно приеха промени в Закона
Коментари Харесай

Депутатите приеха промени за изплащането на суми за полицейски униформи

Със 171 гласа " за " депутатите единомислещо одобриха промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, импортирани от Цветан Цветанов от ГЕРБ и група народни представители. В отчета на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред се показва, че главната цел е основаването на законов текст за погашение на суми за униформено облекло на чиновници, на които не е обезпечено полагащото им се униформено облекло.
 
Действащият закон не планува такава отплата за погашение на левовата равноценност на чиновниците, на които униформено облекло не е било предоставено. Затова някои от служителите на реда са били принудени да купуват униформите си със лични средства.
 
Според вносителите компликациите в тази посока са били създавани от липса на финансов запас, както и от спънки, свързани с използването на Закона за публичните поръчки.
 
Целесъобразно е в закона да се сътвори норма, която да позволи казуса и да бъде изплатена цената на облеклото за предишни години, се показва в отчета.
 
Цветан Цветанов сподели, че с измененията ще се внесе правдивост и ще се даде явен знак за отношението на Народното събрание към полицейската работа.
 
От Българска социалистическа партия обявиха, че като градивна съпротива ще поддържат измененията, само че с това не се взема решение главния проблем за служителите на реда.
 
" Кога ще се усилят заплатите на служителите на реда ", попита Иван Иванов от Българска социалистическа партия. По думите му напрежението е назряло до прекаленост и Министерство на вътрешните работи би трябвало да се реформира.
 
" Уверявам ви, че през днешния ден системата е по-реформирана, в сравнение с при вас ", съобщи Цветан Цветанов. При Румяна Бъчварова, която желаете да вкарате в конспирация, се направи невъзможното, с цел да бъде наваксано изоставането, сподели той.
 
" Това, което обсъждаме, е не да създадем промяната, а да изправим вашите неточности, да изплатим неиздължените за униформи суми за 2014, 2015 и 2016 година ", съобщи Цветанов.
 
" Ако желаете политическа реторика с отрицателен нюанс, няма да участваме в този спор, желаеме да решаваме проблемите на българските служители на реда ", уточни той.
 
Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия отговори, че ГЕРБ ръководят от 2009 година " Една година сте били в съпротива и желаете да кажете, че от този момент до момента виновност има Българска социалистическа партия ", попита той.
 
По думите на Стойнев единствените държавни управления, които са увеличавали заплатите в бранш " Сигурност ", са на Българска социалистическа партия, последното нарастване е било при държавното управление на Орешарски. Според него ГЕРБ не се интересуват от заплатите на служителите на реда.
 
Според Славчо Велков от Българска социалистическа партия, в случай че служителите на реда не бяха декларирали воля за митинг, в този момент Народното събрание нямаше да гласоподава тези промени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР