Със 164 гласа депутатите приеха на първо четене промените в

...
Със 164 гласа депутатите приеха на първо четене промените в
Коментари Харесай

Със 164 гласа депутатите приеха промените в конституцията на първо четене

Със 164 гласа депутатите одобриха на първо четене измененията в конституцията. " За " гласоподаваха ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Против бяха 66 народни представители от Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ. И по време на дебатите, които продължиха повече от четири часа, от трите обединения обявиха, че няма да поддържат измененията.  

Това е второ първо гласоподаване на поправките. Предишното беше на 6 октомври.

Петър Петров от " Възраждане " предложи да се усили срокът за оферти сред първо и второ четене, само че със 153 гласа то не беше признато. Така срокът за оферти сред двете четения остава една седмица. 

" Становищата на Венецианската комисия би трябвало да се четат с схващане и със схващане за процеса ", съобщи към края на дебата правосъдният министър Атанас Славов. И той е на мнение, че евентуално ще се откри вид да има общо съвещание на двата съвета - на прокурорите и на съдиите, на който те да разискват въпроси, свързани с бюджета, образованието на магистрати и т.н. От думите на министър Славов стана ясно, че ще се уточняват производствата с присъединяване на прокуратурата, само че ще се редуцира надзорът за правда. По отношение на квотите в прокурорския съвет можело да се разиска опцията съдии и юристи да влязат в него. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР