Със 163 гласа за и нито един против депутатите приеха

...
Със 163 гласа за и нито един против депутатите приеха
Коментари Харесай

Депутатите приеха на първо четене Закона за социалните услуги

Със 163 гласа " за " и нито един " срещу " депутатите одобриха на първо четене Закона за обществените услуги. Той е третият от пакета закони, за приемането на които упорстваха майките на деца с увреждания.


Законът планува основаване на специфична Агенция за качеството на обществените услуги към министъра на труда и обществената политика, която да следи по какъв начин се оправят общините и частните организации със обществената грижа. Ще бъде основана и Национална карта на обществените услуги. Тя ще отразява съответните потребности по места и нужното финансиране за тяхната реализация. Право на обществени услуги ще имат всички български жители.
Бисер Петков - министър на труда и обществената политика: " С този законопроект, държавното управление извършва поетия ангажимент да създаде и внесе в Народното събрание пакет от законопроекти, които са ориентирани към правата на хората, които са от уязвимите групи на нашето общество. Радвам се, че в изявленията в комисиите законопроектът откри поддръжка, уповавам се и с гласуването, което следва, тази поддръжка да бъде заявена. Като министерство сме подготвени във времето сред двете четения на законопроекта, да спомагаме за разглеждане на всички оферти, които ще подобрят текстовете на законопроекта ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР