Със 153% се е увеличил броят на туристите през месец

...
Със 153% се е увеличил броят на туристите през месец
Коментари Харесай

Черноморието ни се пука по шефовете

Със 153% се е нараснал броят на туристите през месец август по Южното Черноморие по отношение на 2020г. Това демонстрират данните на Регионалната туристическа камара в Бургас. Най-голям растеж от 50% бележат украинските туристи. Втора поредна година, обаче, е нулева за Скандинавския пазар. 97% повече са чартърните полети през месец август на бургаското летище по отношение на предходната година. Спрямо 2019-а година, обаче, има спад от 56%, заяви БНР.

След украинците, максимален растеж бележат румънските туристи. Близо 30 хиляди румънци са избрали за отмора Южното Черноморие. Най-много са българите от София и областите Хасково, Пловдив и Благоевград, които са посетили Южното Черноморие това лято. От какво са останали недоволни те, показва ръководителят на РТК в Бургас Иван Иванов:

" Какво споделят пловдивчани на база направени съответни изследвания - единствено 10% са удовлетворени, а 46% са недоволни. Недоволството идва от самия личен състав. Те споделят, че няма адекватност сред цена и услуга. "

На 22 и 26 септември се чакат последните чартърни полети за сезона, сподели още Иван Иванов. Те ще дойдат от Германия и Чехия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР