Със 152 гласа за, 42 против и 7 въздържал се

...
Със 152 гласа за, 42 против и 7 въздържал се
Коментари Харесай

На първо четене: Купуваме още 8 самолета F-16 от Щатите

Със 152 гласа " за ", 42 " срещу и 7 " въздържал се " Народното събрание ратифицира на първо четене съглашението сред България и Федералната аварийна банка на Ню Йорк за разкриване на сметка, посредством която ще бъдат платени осемте нови изтребители F-16 Блок 70 по контракта, подписан на 15 юли със Съединените щати.

Освен самолетите, в поръчката са включени муниции, средства за образование на Военновъздушни сили, поддръжка и аварийни елементи за 1.2 милиарда $ разсрочено до 10 години.

Периодът на пролонгация е препоръчан от държавното управление на Съединени американски щати. След влизането в действие на закона за ратификация министърът на външните работи би трябвало да уведоми държавното управление на Съединените американски щати за осъществяване на националните процедури.

Договорът не планува обезщетения за пропуснати изгоди. Всяко различие ще се взема решение посредством междуправителствени съвещания.

Ратификацията на контракта беше подкрепена от депутатите на ГЕРБ, " Продължаваме Промяната ", " Демократична България ", " Български напредък " и Движение за права и свободи. Против гласоподаваха от левицата и " Възраждане ", а 7 народни представители от Политическа партия се въздържаха.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР