Със 130 гласа за“, 46 – против“ и нито един

...
Със 130 гласа за“, 46 – против“ и нито един
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха президентското вето върху данъчния закон

Със 130 гласа „ за “, 46 – „ срещу “ и нито един въздържал се Народното събрание преодоля ветото на президента Румен Радев и наново гласоподава измененията в Закона за корпоративното подоходно облагане, съобщи БГНЕС. Държавният глава върна някои от текстовете за ново разглеждане в зала и изрази противоречие с наредбите по отношение на налога върху моторните транспортни средства. Според Радев новата уредба няма да подтиква замяната на по-старите коли с по-нови, нито ще докара до реализиране на търсения екологичен резултат.

БГНЕС напомня, че с гласуваните на 7 ноември 2018 година законови промени депутатите взеха решение данъкът върху колите да се дефинира по нова формула, включваща два съставния елемент – веществен и екологичен. Така личните на остарели и по-замърсяващи коли ще заплащат по високи данъци, а нарастването ще бъде с до 30%. Промените би трябвало да влязат в действие от 1 януари 2019 година. Състоянието на транспортните средства в една страна е проекция на стандарта на живот и индикатор за съществуващите обществени разслоения в нея, счита президентът Радев, съгласно който новите правила ще стоварят данъчната тежест върху жителите с ниски и междинни приходи, както и върху дребния и междинния бизнес.

По време на дебатите в пленарна зала, в лицето на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, поддържаха ветото и гласоподаваха срещу измененията. „ Това не е налог, а санкция “, съобщи Крум Зарков от левицата. „ За вас и вашата политика, всички небогати са замърсители, а всички богати – вложители. Това не е правилно! “, обърна се той към ръководещите. „ Говорим за данъчна правдивост. Тя е доста оптегаемо разбиране. Справедлив е оня налог, за който още от 1 януари хората отиват на гишето и желаят да го платят. Аз подобен налог не съм виждал “, акцентира Рамадан Аталай от Движение за права и свободи.

Интересен коментар направи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. „ Откакто завършиха президентските избори, президентската двойка се движи единствено в насрещното придвижване “, съобщи той от парламентарната естрада.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР