Със 128 повече са болните ученици днес във Варна и

...
Със 128 повече са болните ученици днес във Варна и
Коментари Харесай

Броят на болните ученици във Варна и областта скочи с над 100 за ден

Със 128 повече са болните възпитаници през днешния ден във Варна и региона. Докато през вчерашния ден отсъстващите по болест деца и младежи бяха 5900, през днешния ден те са 6028, заяви за Varna24.bg шефът на Регионалният инспекторат по образованието във Варна Венцеслава Генова.
Вчера стана ясно, че със заповед на кмета на Суворово е оповестена тридневна грипна почивка за Професионалната гимназия по селско стопанство "Св. Георги Победоносец ", където броят на болните възпитаници е надхвърлил 30%.
Днес няма ново учебно заведение в региона, в което да е оповестена грипна почивка, само че няколко образователни заведения са с сред 25 и 28 % заболели възпитаници.
В Първо ОУ в Провадия болните деца са 70 от общо 280.
В СУ "В.Левски " Община Вълчи дол липсват 103 ученика от общо 407.
В СУ "Д.Благоев " в Провадия болните възпитаници са 141 от общо 547.
Професионалната гимназия по земеделие и горско стопанство в с. Стефан Караджа, Община Вълчи дол, през днешния ден е била посетена от 23 ученика по-малко. 
Във варненското ОУ "Отец Паисий " болните възпитаници през днешния ден са били 50 от общо 232.
В ОУ "Хр. Ботев " в с. Николаевка, Община Суворово ", през днешния ден на учебно заведение не са били 15 от общо 160 ученика.
Общата посещаемост на образователните занятия във Варна и региона през днешния ден е била 86,39%. 
Според госпожа Генова ситуацията е спокойна и няма място за терзание. Радостно съгласно нея било това, че учениците ще могат да завършат по проект първия период.
Дали ще има грипна почивка и ще бъдат ли взети някакви нови по-сериозни ограничения за преодоляването на грипа и острите респираторни болести във Варна ще реши комисията за битка с грипа на съвещанието си в края на седмицата. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР