Със 126 гласа противи 97 за. Народното събрание отхвърли искането

...
Със 126 гласа противи 97 за. Народното събрание отхвърли искането
Коментари Харесай

Цвета Караянчева оцеля, след над 3 часа дебати отхвърлиха искането за оставката й

Със 126 гласа " срещу " и 97 " за ". Народното събрание отхвърли настояването за предварително освобождение на ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. С гласовете на ГЕРБ, " Обединени патриоти " и " Воля " тя резервира поста си.  
Непосредствено преди гласуването думата взе Цвета Караянчева.
" Мотивите за оставката ми са от девет кладенеца вода, а доверието на кърджалийци ще го измерим на изборите след 6 месеца.Има такива обединения, които оцеляват на инат на политическата логичност. Оцеляват като подценяват ползите на симпатизантите си. Оцеляват, тъй като са крепко сплоени от интереса на елитите си. Вечни другарства, подбудени от безконечни ползи. От време на време тези обединения излизат на ярко, с цел да ревизират забравени ли са към този момент заменките от времето на Тройната коалиция или мъчителните месеци на Орешарски. Обосновават едно и също искане по един и същи метод. Едните на парламентарната естрада, другите на трибунката ", стартира своето изявление Караянчева. По думите й сякаш ввсеки е самичък за себе си, а все са дружно. " Благодаря на обединението Българска социалистическа партия - Движение за права и свободи, че ми дават опция да се защитя ", съобщи още Караянчева. " Не съм безгрешна и в никакъв случай не съм твърдяла това. Намеква се, надали не, че с цел да познаваш изборния регион и неговите проблеми е нещо неприятно. Г-жа Нинова още не може да не помни срама, когато спуснатият от нея господин Симов не съумя да отговори на обикновеният въпрос какъв брой са общините в област Кърджали ", сподели още Караянчева. " Защо преди изборите партиите редят листите си по райони и питат своите последователи за номинациите? ГЕРБ пита своите последователи, не всички го вършат ", кометира още Караянчева.
Адресират се до премиера въпроси, с цел да могат да влязат в статистиката и да се приказва, че има върнати въпроси или че аз го укривам. Това сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева от парламентарната естрада по време на дебата за оставката й, „ Относно въпросите към премиера Борисов. Слушайте деликатно. Моля да си записвате. Общо засадени въпроси до премиера Борисов – 38. На 23 въпроса е получен отговор, на 13 от тези 23 е дал отговор министър председателят устно, на 10 сответните отраслови министри. 3 въпроса са оспорени по допустимост. 15 въпроса са останали неосъществени по волята на самите народни представители, което значи, че нито са ги преадресирали, нито са ги оспорили “, разяснява още Караянчева. Тя уточни, че на 11 питания е получен отговор, на 6 е дал отговор министър председателят. „ На 5 питания е оспорвана допустимостта по член 107, алинея 3 и Председателският съвет не ги е позволил. 12 питания са останали неосъществени по волята на самите народни представители “, сподели още Караянчева. „ Адресират се до премиера,за да могат да влезнат в статистиката и да се приказва, че има върнати въпроси или че аз го укривам. Задавайте въпроси, възможни по Конституция и устав “, добави още Караянчева. Тя разяснява и тематиката за несъответственост на член на ЦИК и регистрира, че органът, който е оторизиран от Правилника за организацията и активността на Народното събрание по несъответственост е Комисията за спор на ползи. Тя посочи, че инспекция е направена и има изговаряне. " Нарушени правила на гласност и бистрота. Както към този момент знаете, идейният план за нова постройка на Народното събрание е от 2007 година Винаги е бил наличен за медиите. Идеята на това систематизиране в никакъв случай не е било да се ограничи достъпът на медиите до информация. Журналистите разполагат с просторна зала, оборудвана с монитори ", съобщи още Караянчева.
Тя обори претекстовете за настояването на оставката й точка по точка и най-после отсече " Моята чест не може за бъде отнета ".
По-рано депутатите взеха решение със 145 гласа " за ", 1 " срещу " и 3 " въздържал се " в дневния ред точка първа да бъде гласоподаване на предлагането за предварително освобождение на от председателския пост на Народното събрание. Под него стоят подписите на 96 депутати от „ Българска социалистическа партия за България ” и Движение за права и свободи, поискали Караянчева да напусне председателския пост. напомни претекстовете за желаното освобождение. Първият е непознаване на Конституцията, втората - нарушение на правилото на разделяне на управляващите и уронване на престижа на законодателната власт и препятстване на функционалността й за надзор над изпълнителната. Причината - от една година министър-председателят не е идвал на парламентарен надзор. 
" След като беше наречена от премиера " Кърджалийска "...(Нинова не довърши прословутото изказване) най-нормалното държание бе тя да подаде оставка, с цел да отбрани честа на Народното събрание и достолепието на българските дами. Вместо това тя написа на стената си във Фейсбук - аз имам вяра в Бойко Борисов, това е неин избор, лично нейно оскърбление. Но ние не желаеме тя на това място да унижава институцията и да не мисли за достолепието на българските дами. Ние изрично настояваме госпожа Караянчева да освободи поста си ", съобщи Корнелия Нинова от парламентарната естрада.
" Това би трябвало да стане поради две неща - престижа на институцията Народно заседание, което с помощта на вас в последните години и на нея персонално е на най-ниско равнище. И не на последно място - в името на отбраната на българските дами, настояваме за оставка ", сподели още Нинова. 
напомни претекстовете на Движение за права и свободи, които значително се препокриват с тези на Българска социалистическа партия. Цвета Караянчева е блестящо въплъщение на ГЕРБ и с агресивното си държание в последно време го потвърждава. Когато нямаш потенциал, екпертиза, визия, остават експанзията, омразата и арогантността. Това обаче няма да помогне на ГЕРБ да остане във властта, тъй като българските жители не желаят да ги наставлянат и навикват, сподели Карадайъ. Движение за права и свободи ще гласоподава уверено за отстраняването на Цвета Караянчева от поста ръководител на Народно събрание, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи. " Да забравиш, че си ръководител на парламент в парламентарна република и да се изявяваш като квартален партиен функционер, значи да извършиш политическо закононарушение против Републиката.Настояваме за предварителното освобождение на госпожа Караянчева заради редовно несъблюдение на отговорностите си като ръководител на Народното събрание, нарушение на Конституцията, уронване на престижа на Народното събрание и за подкопаване на устоите на парламентаризма и демокрацията. За 10 години сме разбрали, че ГЕРБ са ненадминати в арогантността си и по тази причина надали ще се поправят. От ГЕРБ ще изчакат да мине гласуването и самозабравили се щепродължат по пътя. Ще пропуснат опцията да покажат, че могат да се поправят. Точно ГЕРБ, които се опасяват толкоз доста от длъжностен кабинет да създадат неизбежно случването му. Всичко това ще докара до неустойчивост в страната и всяко последващо държавно управление би трябвало да има първо избавителен проект, при условия непознати за страната от повече от 20 и повече години. Естествено и популизмът ви, включително. Това няма да помогне на госпожа Караянчева и на ГЕРБ да останат във властта, тъй като българските жители не желаят никой да ги наставлява и да ги навиква “, сподели още Карадайъ. Според него Цвета Караянчева си мисли, че настояването за оставката й е просто акт на опозицията и ще отмине. Нещо повече, Караянчева се пробва да дублира държанието на мощно застъпените министър председател и президент в опит да изпъкне и да печели дивиденти, само че това не й се отдава и резултатъ е гаф, след гаф. Да забравиш или да пренебрегнеш, че си ръководител на Народното събрание в парламентарна република и да се изявяваш като квартален партиен функционер, значи да извъриш политическо закононарушение против Републиката и това историята няма да постради. От истината ви боли, нали “, сподели още Карадайъ.
 Марешки: Шест килима или болница, няма значение - значимо е, че Караянчева е дарила Марешки: Шест килима или болница, няма значение - значимо е, че Караянчева е дарила
" Копаете дъното, а колкото повече копаете, толкоз повече излизат най-лошите неща, които се случиха по ваше време, по времето на Българска социалистическа партия.&n...
Искането за оставка е копи-пейст на такива претенции през годините на прехода, които си дадох труд да прегледам, опита се да отбрани Караянчева от Обединени патриоти(НФСБ). Аз настоявам, че този политик не е откраднал нито една стотинка от страната, сподели той за Караянчева. Идете в Кърджали и питайте за нея, прикани той. Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия не се усетихте по какъв начин влизате в един капан - превръщате ръководителя на Народното събрание в една мъченица. Г-жа Караянчева не е подкупен политик, на второ място всички тези глупости, че е била груба и арогантна, не са правилни.
" Днес е следващият фарс, с който настоявам, че съсипахте престижа на българския парламент. Един неподобаващ спор. Госпожо Нинова, стига с тази обич към Бойко Борисов, всеки ден желаете да пристигна в Народното събрание. Ако желае Борисов ще пристигна, в случай че не желае няма да пристигна. Отидете в един ресторант и си говорете по мъжки. Дебатът през днешния ден не е дали Цвета Караянчева е обидила Народното събрание, а че Елена Йончева обиди цялата българска страна. Това сподели ръководителят на Комисията по културата и медиите и народен представител от ГЕРБ. Той дефинира дебата за оставката на ръководителя на Народното събрание като фарс. " Срам, един неподобаващ спор ", сподели още Вежди Рашидов.
" Имам неприятна вест за опозицията, Цвета Караянчева ще остане ръководител на Народното събрание, тя има нашата безапелационна поддръжка ", сподели от ГЕРБ. " Днес ние напълно уверено, ще гласуваме против този план за решение за предварителното ви освобождение. По този метод ние ще дадем своята поддръжка към вас, тъй като оценяваме качестават ви, уважаема г-жо Караянчева, и умениеното да ръководите този парламент “, сподели още Ципов. „ Опитайте да формулирате в действителност серизони претекстове. С тези претекстове, в действителност си признавате, че може би сте решили горе долу всяка седмица да гледаме сходни планове за решения. Имаме една неприятна вест за вас – няма да стане. Цвета Караянчева ще бъде ръководител на 44-ото Народно заседание докрая на месец март идната година “, добави още Красимир Ципов.
„ Призовам да гласувате срещу предварителното освобождение на ръководителя на Народното събрание, защото няма нито един явен подсилен, стимулиран претекст “, уточни още заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ.
Не сме съгласни с определението кърджалийска, само че до такава степен приключва нашето противоречие. Това сподели националният представител от Движение за права и свободи. Той се обърна към Цвета Караянчева с думите „ уважаема кърджалийска мъченице “. Хамид Хамид посочи като мотив основателни подозрения за несъответственост на член на ЦИК и означи, че точно Народното събрание е органът по назначението му. Депутатът от Движение за права и свободи разясни, че един заместник-председател на ЦИК няма направена инспекция и такава не е направена в законноустановения период. „ Такава инспекция не е направена и след приключването на този период до ден сегашен. Това жестоко несъблюдение на закона от страна на органа по назначението й, съставлява съображение за предварително освобождение на госпожа Караянчева като ръководител на Народното събрание “, сподели още Хамид. Според него тази надменност и жестоко нарушение на законите не е присъща единствено за Цвета Караянчева, а за цялото ръководство на ГЕРБ. „ Ако госпожа Караянчева въобще се запомни с нещо, то ще е с късата, само че и безапелационна оценка на своя партиен ръководител, станала притежание на всички български жители. Не сме съгласни с него за думичката, която моя сътрудник сподели. Няма място думата кърджалийска в това определение, само че до такава степен приключва нашето противоречие с него “, сподели още Хамид.
 Александър Симов: Кърджали не желае Караянчева и градът да се свързва с кикотене по неин адрес Александър Симов: Кърджали не желае Караянчева и градът да се свързва с кикотене по неин адрес
" Градът към този момент се свързва с кикотене, с градски митове за Караянчева. А какво да кажем за нелепото оповестяването на 6 остарели килима за няка...
от Българска социалистическа партия сподели, че в Кърджали Караянчева няма престиж и че ще я запомнят единствено с дарението на няколко евтини килима на Кърджалийския спектакъл. Той подсети, че точно тя е натикала публицистите в мазето на Народното събрание, а след това излъгала.
Не разбирам какво разбирате от града Кърджали, аз съм от Кърджали и в центъра на този град седи паметника на моята майка, репликира Вежди Рашидов.Не ги въртете тези килими, тъй като не разбирате от килимарство, един килим, по който се върви, цената му нараства в сантиметри, господин Симов, идете в Турция да хапнете рибка и да ви кажат какъв брой коства остарял килим. Дайте в този момент да очерним Караянчева, че работи в Кърджали. 
репликира, че 6 килима, 1 черква и 1 болница, няма значение, значим е актът на дарението. " Копаете дъното, а колкото повече копаете, толкоз повече излизат най-лошите неща, които се случиха по ваше време, по времето на Българска социалистическа партия. " Шест килима или една черква, или една болница, няма никакво значение. Важен е фактът на дарителство. Порових се да видя един от най-видните Българска социалистическа партия водачи какво е дарил през живота си. Ще загатна единствено един от тях. Единственото, което Вигенин да вземем за пример е дарявал през живота си, е своята обич към водача на Българска социалистическа партия Сергей Станишев, да не ме разберете погрешно. Но в случай че единствено на това дължиш кариерата си, какво право имаш да критикуваш тези, които са помогнали на другите да живеят малко по-добре ", съобщи Веселин Марешки.
Сложили са ви софтуера да говорите срещу Българска социалистическа партия, не му остана задължен Симов.
от ГЕРБ съобщи, че е прочела деликатно претекстовете и е много сюрпризирана от тяхната недостатъчност и липса на причини. Говореше се прекалено много за госпожа Караянчева в персонално качество. Да загърбим персоналните нападки и обиди и да приказваме всъщност. Като опозиционен акт настояването отново показва синхрона сред Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, сподели Атанасова. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР