Със 121 гласа „за“ и без дебат в пленарната зала

...
Със 121 гласа „за“ и без дебат в пленарната зала
Коментари Харесай

Депутатите одобриха Десислава Танева за министър на земеделието


Със 121 гласа „ за “ и без спор в пленарната зала депутатите гласоподаваха оставката на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и избраха Десислава Танева за негов заместител, съобщи БГНЕС.

Порожанов се отдръпна от поста си откакто при започване на месеца прокуратурата започва следствие против него поради абсурда с къщите за посетители, за които има подозрения, че са построени посредством непозволено асимилиране на евросредства. Порожанов бе свикан на разпит и по наказателното дело против предприемача Миню Стайков, за който държавното обвиняване твърди, че сдружения, свързани с него, са получавали непозволено средства от аграрни европейски стратегии.

Така по предложение на министър-председателя, на министерския стол ще седне Десислава Танева, която до момента беше народен представител от ГЕРБ и оглавяваше земеделската комисия в Народното събрание. Танева бе министър на земеделието и храните във втория кабинет на Борисов, а все още е отпред и на регионалната конструкция на партията в Сливен.

Нейната кандидатура бе показана от парламентарната естрада от вицепремиера Томислав Дончев, който съобщи пред депутатите, че в годините Десислава Танева се е утвърдила като специалист в региона на земеделието.

Новоизбраният аграрни министър постави и наложителната клетва.

БГНЕС напомня, че последната рокада в кабинета „ Борисов 3 “ бе единствено доскоро повече от месец, когато оставката си подава министърът на правораздаването Цецка Цачева, а мястото и бе заето от Данаил Кирилов. В актуалното държавно управление с постовете си се разделиха още министрите проф. Николай Петров, Ивайло Московски, Николай Нанков, Валентин Радев и вицепремиерът Валери Симеонов.

Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в Сливен. Висшето си икономическо обучение придобива в Университета за национално и международно стопанство, а през 1997 година заема длъжността „ изпълнителен шеф “ на частно комерсиално сдружение. От самото основаване на ГЕРБ е регионален координатор на партията в Сливен, а за интервала 2007 – 2009 година е ръководител на Общинския съвет в града.

През 2013 година Десислава Танева води листата на ГЕРБ в Сливенския изборен регион, определена е за народен представител и оглавява земеделската комисия в 41 Народно заседание. Заема поста на министър на земеделието в кабинета „ Борисов 2 “ до началото 2017 година, само че след предварителните парламентарни избори още веднъж се връща като народен представител от ГЕРБ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР