Със 120 глава за и 102 против депутатите приеха точка

...
Със 120 глава за и 102 против депутатите приеха точка
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат в пленарна зала връщането на хартиената бюлетина

Със 120 глава " за " и 102 " срещу " депутатите одобриха точка с разискването на Законопроекта за измененията в Изборния кодекс в днешния дневен ред. Промените са подкрепени от пет партии.

Гледайте онлайн:



Никола Минчев от " Продължаваме Промяната " прикани през днешния ден да не бъдат обсъждани измененията, само че предлагането на Росен Желязков от ГЕРБ бе признато.

Миналата седмица парламентарната правна комисия прегледа на второ четене измененията, като връщането на хартиената бюлетина стана причина за напрежение сред парламентарните групи, както и за митинги.

Правната комисия одобри предложенията да няма многомандатен избирателен регион отвън страната, за откриването на изборни секции в чужбина да са нужни 100 заявки, вместо досегашните 40, както и закриването на Обществения съвет към ЦИК. Промените бяха обсъждани на среднощно съвещание на правната комисия, което стартира следобяд на предходната сряда и продължи към 18 часа.

В дневния ред за през днешния ден е второто четене на измененията в Закона за запазване на околната среда. Програмата за работа на народните представители включва и чуване на служебния министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков по отношение на строителството и напредъка на трансевропейския транспортен кулоар IV в частта му, преминаваща през територията на Република България в сектора Видин-Кулата, автомагистрала „ Хемус “ и автомагистрала „ Черно море ".

Очаква се депутатите да изслушат и шефа на НЕЛК Кънчо Райчев по отношение на проблеми на хората с увреждания в работата на ТЕЛК и НЕЛК.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР