Със 103 гласа за, 42 въздържали се и без нито

...
Със 103 гласа за, 42 въздържали се и без нито
Коментари Харесай

Ще има срочна служба в резерва

Със 103 гласа " за ", 42 " въздържали се " и без нито един срещу Народното събрание одобри на първо четене измененията в Закона за запаса на въоръжените сили, с които се вкарва срочна работа в доброволния запас.

Предложението дава опция всеки български жител до 40 година, по негово предпочитание и при изискване, че дава отговор на условията на закона, да служи във въоръжените сили за период до 6 месеца.

През този шестмесечен интервал пълнолетни български жители ще могат да минават военна подготовка и ще извършват задания в състава на военни формирования от въоръжените сили като резервисти.

Срочната работа в доброволния запас ще включва три стадия - начална военна подготовка, специфична военна подготовка и осъществяване на задания в състава на военни формирования от въоръжените сили.

На доброволеца ще се обезпечава заплащане, здравно и обществено обезпечаване при осъществяване на контракт за срочна работа в доброволния запас.

Работодателите ще имат опция да резервират личния състав си, като обезпечават неплатен отпуск на работниците/служителите си и им разрешават да преминат срочна работа в доброволния запас, се показва в известието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР