Със 102 гласа "за", 124 "против" и 9 "въздържали се"

...
Със 102 гласа "за", 124 "против" и 9 "въздържали се"
Коментари Харесай

Правителството оцеля с гласовете на Атака и Воля

Със 102 гласа "за ", 124 "против " и 9 "въздържали се " четвъртия избор на съмнение против държавното управление, импортиран от Българска социалистическа партия, не беше признат от депутатите. "За " гласоподаваха Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, а държавното управление получи поддръжката на ГЕРБ, "Обединени патриоти ", самостоятелните депутати и "Атака ". От "Воля " се въздържаха.

След гласуването ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова упрекна левицата, че се е пробвала да извлече политически дивиденти от водната рецесия, само че не е предложила опция.

"Жалко е, че партия със 100-годишна история изпадна в такава безпринципност. Сега още веднъж ще започнете да обяснявате, че това е победа. Дано не сте се разочаровали толкоз, че още веднъж да излезете в конспиративност ", сподели Дариткова.

Спред нея това е било предупреден край, тъй като от опозицията сами не са вярвали, че вотът ще успее. "Сценарият ви беше слаб, реализацията - неприятна. Дори слайдшоуто ви не беше впечатляващо ", сподели още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Дариткова попита кой от левицата ще понесе отговорност за проваления избор.

Депутатът от ръководещата партия Спас Гърневски атакува опозицията, че се е пробвала да смъкна от себе си отговорността за 40-годишното безхаберие към водопреносната мрежа в страната.

"Абсолютно уверено гласувах срещу този избор на съмнение против държавното управление, тъй като от дебатите стана ясно, че България няма национална рецесия в ръководството на екологията и водите. Имаме съществени местни проблеми с водоснабдяването на Перник заради разнообразни справедливи и субективни аргументи ", съобщи още Гърневски.

"Червените реставратори се опитваха да ловят риба в пресъхналия пернишки язовир ", уточни депутатът от ГЕРБ.

"Единствената цел на Българска социалистическа партия с вота на съмнение е да влезе във властта през задния вход, с цел да отклони България от демократичния й път ",отбеляза ръководителят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов.

По думите му решаването на водната рецесия няма по какъв начин да се случи посредством основаване на конституционна рецесия. Той счита, че вносителите на вота през последните 30 години на демократични промени напълно ясно са потвърдили, че не могат да вземат решение проблеми, а да ги основават. "Това стана ясно и от дебатите, тъй като ние не чухме нито едно предложение по какъв начин да се реши водната рецесия в Перник ", установи Ципов.

"Вотът на съмнение не е заден вход, а парламентарна процедура ", отговори на Ципов националният представител от ПГ на "БСП за България " и член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Манол Генов в процедура по метода на водене.

"Дайте им по едно правилниче, да се ограмотяват, с цел да видят, че това е естествена процедура. Политическата риба вие я изтровихте ", обърна се аленият народен представител към ГЕРБ.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР