Сървърният чип ще задвижа виртуални машини L-Series AzureМощният сървърен процесор

...
Сървърният чип ще задвижа виртуални машини L-Series AzureМощният сървърен процесор
Коментари Харесай

Microsoft внедрява AMD EPYC в центъра за данни

Сървърният чип ще задвижа виртуални машини L-Series Azure

Мощният сървърен процесор AMD EPYC влиза в облака Azure на Microsoft

Microsoft стана първият световен сътрудник на AMD за сървърната платформа EPYC, оповестиха двете компании. Процесорът AMD EPYC 7551 с тактова периодичност 2,2GHz и опция за нарастване до 3,0GHz към този момент задвижва идващото потомство виртуални машини L-Series Azure на Microsoft.
още по тематиката
EPYC 7551 обезпечава с 33% по-голяма съгласуваност, спрямо останалите решения с два сокета, налични на пазара. Сървърният процесор на AMD поддържа Azure премиум сторидж дискове и ускорени мрежови благоприятни условия за по-висока пропускателна дарба в облака.

Виртуалните Lv2 VMs машини ще бъдат налични в конфигурации от 8 до 64 vCPU, с до 15TB местни дискови запаси, а при най-големия размер – с пряк достъп до 4TB сторидж, разясниха от AMD.

В резултат на партньорството с Microsoft, потребителите ще могат да се възползват от големи благоприятни условия за предпазване на данни и работни натоварвания посредством композиция от AMD EPYC процесори в облака Azure. През идната 2018 година се чака двете компании да задълбочат съдействието по линия на EPYC и Azure.

Процесорите AMD EPYC разполагат с до 32 ядра и 8 канала на паметта, а системите на тяхна база имат преимущества по отношение на други двупроцесорни сървърни машини. Високата x86 продуктивност на чиповете в еднопроцесорни и двупроцесорни конфигурации е доказана от върхове в изчисленията с цели цифри и плаваща запетая.

Чиповете EPYC са налични във разновидности с 8, 16, 24 и 32 ядра и надлежно с 16, 32, 48 и 64 влакна. Тактовите честоти варират от 2,0 до 2,4GHz, с оптимално ускоряване до 3,2GHz, а разсейвана топлинна сила (TDP) е от 120 до 180 вата за другите модели.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР