Сърцето на всеки е различно, така както ирисът и отпечатъкът

...
Сърцето на всеки е различно, така както ирисът и отпечатъкът
Коментари Харесай

Пентагонът има лазер, който разпознава хора от разстояние - според сърдечния им ритъм

Сърцето на всеки е друго, по този начин както ирисът и отпечатъкът са неповторими за всеки човек. Според сърдечната интензивност може да идентифицираш човек. Сега разбираме, че това може да стане и от разстояние. Друг значим фактор е, че няма по какъв начин да променим или маскираме сърцето си, тъй че да заблудим системата.

По искане на Специалните сили на Съединени американски щати, Пентагонът създава ново устройство, което употребява инфрачервен лазер, с цел да проучва сърцето. Работи на разстояние до 200 метра, само че с по-добър лазер дистанцията може да се усили.

В лечебните заведения се употребяват инфрачервени датчици, с цел да се следи пулсът на пациента. Засичат се промени в отражението на инфрачервената светлина, които са породени от придвижването на кръвта. Новото устройство на име Jetson употребява лазерна виброметрия, с цел да засича придвижванията по повърхността на тялото, които се предизвикват от сърдечния темп. Човекът може да е облечен с тениска и леко яке и устройството ще може да свърши работата си. Ако носи по-дебели облекла, като зимно палто да вземем за пример, резултатите се неуверени.
“Подписът “ на сърцето към този момент се употребява за идентификация на хора
Канадската компания Nymi е създала датчик за пулс под формата на гривна, която се употребява като опция на идентификацията с пръстов отпечатък. Технологията към този момент се тества във Англия.

Jetson надгражда този метод като употребява ноухау от устройство, което се употребява за инспекция на вибрациите при вятърни турбини. Към устройството се прибавя инфрачервен лазер. След като посочим задачата с лазера, след към 30 секунди получаваме резултат от инспекцията.

Стюард Ремали и екипът му в Пентагона са създали логаритми, които употребяват информацията от лазерните сигнали, с цел да изградят характерност на сърцето на индивида. Той споделя, че за в този момент имат към 95% акуратност при подобаващи условия и този % може да се усили. Смята се, че Jetson ще се употребява в композиция с други техники – като да вземем за пример лицево различаване.

Wenyao Xu от Щатския университет на Ню Йорк също е създал сърдечен датчик, който работи от разстояние. При него дистанцията е единствено до 20 метра и се употребява радар. Той обаче също счита, че сърдечната интензивност може да дава по-добри резултати от лицевото различаване – до 98% акуратност.

Голямото предизвикателство тук не е развиването на самата технология, а потребността от база с данни за сърдечната интензивност на хората. Това е постижимо в границите на военните структури, само че що се отнася до обществеността нещата стоят по различен метод.
Без тази информация Jetson може да откри приложение в други посоки
Лекар ще може да сканира пациенти за аритмия и други сърдечни проблеми. Болниците ще могат да наблюдават положението на пациентите без да би трябвало да бъдат вързани към машини.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР