Сърцето на едрата Христина спря на 22 март т.г., а

...
Сърцето на едрата Христина спря на 22 март т.г., а
Коментари Харесай

Нови проблеми увеличават мъките за семейството на най-тежката българка

Сърцето на едрата Христина спря на 22 март т.г., а 300-килограмовата жена бе заровена точно на рождения й ден. Момичето не съумя да дочака Христовата възраст и да посрещне с околните си 33-ата си година. Освен болката от загубата й родителите в семейство Секулови изживяват мощен стрес, защото общинското жилище, което населяват, се води на името на единственото им дете.

" Не знам какво ще стане. Много се опасяваме. Жилището е на името на детето. Ако ни кажат да го напуснем, няма къде да отидем. Ще останем на улицата ", споделя през сълзи почернената майка Цветанка.

 

Жената е прикована на легло, защото единият й крайник е съвсем неподвижен. Пие мощни болкоуспокояващи, с цел да претърпява. В дома й идва рехабилитатор, който да я раздвижва, само че и той е на мнение, че Цветанка би трябвало да бъде прегледана от доктор и да й бъде изработен скенер.

" Имам потребност от обзор на крайници. Всички ми го споделят, само че не мога да отида на доктор. Не мога да се движа, единствено лежа. А никой не желае да идва по домовете, отхвърлят ми ", добавя съкрушената Секулова.

След утежняването на положението на Христина фамилията изпада в трагично безпаричие. През 2013 година момичето става очевидец на нападателна обстановка и отключва биполярно разстройство. Предписват й медикаменти, които усъвършенстват психическото й положение, само че утежняват физическото. Хриси стартира да натрупа стремително килограми, които безмилостно я обездвижват и я приковават на легло. Бащата Христо и майката Цветанка не могат да купуват лекарства за щерка си и вземат решение да изтеглят заем. Попадат на измамници, които им дават обещание ниска рента, само че най-после се оказва, че вместо да върнат 6000 лева, те дължат 42 хиляди лева Отчаянието ги принуждава да продадат жилището си, тъй като това е единственото материално, което имат. Така се местят да живеят във фургон.

 

" Христо купи генератор, с цел да имаме ток. За два дни изгаряше доста нафта и постоянно сме стояли на мрачно и студено ", спомня си Цветанка.

От общината подават ръка на фамилията и им обезпечават общинско жилище, в което да се нанесат и да живеят обикновено. Предишният притежател е оставил след себе си бедност и съсипия. Благодарение на положителни хора, трогнали се от ориста на семейство Секулови, жилището е ремонтирано. След кончината на Хриси родителите не знаят какво ще се случи с тях.

" Много ни е боязън. Нямаме към този момент спестени пари. Дадохме 2400 лева за погребението на Хриси и нямаме други средства, а имаме отговорности към банката. Не знам какво ще стане с нас ", не стопира да плаче дамата.

Двамата родители мъчно се оправят освен прочувствено, само че и финансово. Покрай грижите за щерка си последните години Цветанка оставя своето здраве на назад във времето. Секулова има незабавна потребност от съответни медицински грижи и медикаменти. Всеки, който желае да поддържа фамилията в този сложен за тях миг, може да помогне на персоналната им сметка:

IBAN: BG02UNCR70001524463771

Основание: Дарение за семейство Секулови

Община Дупница даде обещание: 

Няма да ги изгоним! 

" България Днес " се свърза с Община Дупница по проблема на почерненото семейство. Управниците са добре осведомени със случая им и са подготвени да им подадат ръка, от каквато имат потребност.

" Остават си хората, няма да ги гоним от жилището. Няма причина да го вършим. Разбира се, в случай че те пожелаят да си тръгнат, ние не може да ги спрем, само че това може да се случи единствено по тяхна воля ", безапелационен бе пред вестника зам.-кметът на Дупница Крум Милев.

Цветанка не можа да скрие насладата и облекчението си от тази вест.

" Много се веселя. Благодарим от сърце! Това е най-хубавото нещо, което съм чувала през последния месец ", възкликва дамата, щом научи новината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР