Сърцето е двигателят на човешкото тяло – ако то не

...
Сърцето е двигателят на човешкото тяло – ако то не
Коментари Харесай

25 безценни съвета за здраво сърце


Сърцето е моторът на човешкото тяло – в случай че то не работи вярно, нито един орган няма да действа обикновено. Предлагаме ви потребни препоръки, които в случай че следвате, ще имате по-здраво сърце.
Съвети за крепко сърце

Има доста стъпки, които можете да предприемете, с цел да отбраните здравето и кръвоносните съдове. Избягването на тютюна е едно от най-хубавите.
Всъщност тютюнопушенето е един от най-рисковите фактори за сърдечни болести. Ако пушите или употребявате други тютюневи произведения - това може да докара до голяма смяна освен за сърцето ви, само че и за цялостното ви здраве.

Изследвания в списанието на Американския лицей по кардиология свързват непотребната лой в корема с по-високо кръвно налягане и нездравословни равнища на липидите в кръвта. Ако имате спомагателни мазнини към корема си, време е да отслабнете. Приемането на по-малко калории и упражненията могат да доведат до огромна смяна.

Точно по този начин, правенето на секс може да бъде потребно за сърцето ви. Сексуалната интензивност може да добави повече от просто наслаждение в живота ви. Може също да помогне за намаление на кръвното налягане и риск от сърдечни болести. Изследване, оповестено в American Journal of CardiologyTrusted Source, демонстрира, че по-ниската периодичност на половата интензивност е обвързвана с по-високия % на сърдечно-съдови болести.

Ангажирайте ръцете си с работа, с цел да помогнете на мозъка си. Дейности като плетене, шиене могат да оказват помощ за облекчение на напрежението. Други релаксиращи занимания, като дървообработване, готвене или редене на пъзели, също могат да да са ви от изгода, с цел да преодолеете стресовите дни.

Независимо дали предпочитате румба, диско или мудна мелодия, танците основават чудесна подготовка за сърцето. Подобно на други кардио извършения, танците покачват сърдечната периодичност и изпомпват белите дробове. Освен това изгарят до 200 калории или повече на час.

Яденето на храна, богата на омега-3 мастни киселини, също може да помогне за предотвратяване от сърдечни болести. Много риби като сьомга, риба звук, сардини и херинга са богати източници на омега-3 мастни киселини. Опитайте се да ядете риба най-малко два пъти седмично. Ако се притеснявате от живак или други замърсители в рибата, може да сте спокойни, че потребните за сърцето ѝ изгоди са доста повече.

Не единствено с емотиконки в имейли или изявления във Фейсбук. Смейте се на глас в всекидневието си! Независимо дали обичате да гледате занимателни филми или да разменяте Изследвания демонстрират, че смехът може да намали хормоните на напрежението, да понижи възпалението в артериите ви и да увеличи равнищата на липопротеин с висока компактност (HLD), прочут също като " добър холестерол. "


Йогата може да ви помогне да подобрите салдото, гъвкавостта и силата си, също по този начин да се отпуснете и да облекчите напрежението. Освен това йогата има капацитет да усъвършенства здравето на сърцето. Според изследвания, оповестени в Journal of Evidence based ComplementaryAlternative MedicineTruted Source, йогата има капацитет да понижи риска от сърдечно-съдови болести.

Умерената консумация на алкохол може да ви помогне да повишите равнищата на HDL или положителния холестерол. Освен това може да помогне за попречване образуването на кръвни съсиреци и увреждане на артериите. Червеното вино има доста изгоди за сърцето ви. Това не значи, че би трябвало да пиете при всяко хранене. Ключът е да се пие алкохол единствено в умерени количества.

Ако цялото население на Съединени американски щати понижи междинния си банкет на сол до единствено половин чаена лъжичка дневно, това би понижило доста броя на хората, които умират от сърце всяка година, оповестяват откриватели в New England Journal of Medicine. Авторите допускат, че солта е един от водещите мотори на възходящите разноски за опазване на здравето в Съединените щати. Преработените и приготвени в ресторанта храни са с изключително високо наличие на сол. Затова помислете два пъти преди да сложите сол в храната си. 

Колкото и да тежите, седенето за дълги интервали от време може да редуцира живота ви. Ако работите на бюро, не забравяйте да вършиме постоянни почивки, с цел да се движите. Отидете на разходка в обедната си отмора и правете постоянни извършения в свободното си време.

Поддържането на кръвното ви налягане, кръвната захар, холестерола и триглицеридите е значимо за положителното здраве на сърцето. Научете оптималните равнища за вашия пол и възрастова група. Направете стъпки, с цел да достигнете и поддържате тези равнища. И не забравяйте да планирате постоянни прегледи при вашия доктор. 

Тъмният шоколад освен е апетитен, само че и съдържа здравословни за сърцето флавоноиди. Тези съединения оказват помощ за понижаване на възпаленията и понижават риска от сърдечни болести. Изяден с сдържаност, тъмният шоколад в действителност може да ви бъде потребен. Следващият път когато ви се прияде сладко - купете си мрачен шоколад.

Чистенето на печката или бърсането на пода може да не са толкоз привлекателни, само че тези действия и друга домакинска работа в действителност са потребни. Те ще дадат на сърцето ви малко подготовка, като в същото време изгаряте калории. Пуснете обичаната си музика и с усмивка на разположение вършете домакинската си работа.


Бадемите, орехите, и други печени или сурови ядки доставят мощен удар от здравословни мазнини, протеини и фибри. Включването им в диетата ви може да помогне за понижаване на риска от сърдечно-съдови болести. Все отново не прекалявайте с количеството. Въпреки че ядките са цялостни със здравословни неща, те също са с високо наличие на калории.

Детски игри не би трябвало да са скучни. Позволете на вашето вътрешно дете да поеме водеща роля, като се наслаждавате да карате ролкови кънки, да играете боулинг или да се " стреляте " с лазери. Може да се забавлявате като дете, до момента в който изгаряте калории и давате на сърцето си подготовка.

Нашите домашни любимци оферират повече от добра компания и безусловна обич. Те също по този начин обезпечават многочислени изгоди за здравето. Изследвания, докладвани от Националните здравни институти (NIH), сочат, че притежаването на домакински любим може да помогне за възстановяване на работата на сърцето и белите дробове. 

Намаляването на приема на наситени мазнини до не повече от 7 % от дневните ви калории може да понижи риска от сърдечни болести. Ако нормално не четете етикетите за хранене, помислете да започнете през днешния ден. Прегледайте какво ядете и избягвайте храни с високо наличие на наситени мазнини.

Оставете мобилния си телефон, качете се в колата и се насладете на вашето време. Елиминирането на напрежението по време на шофиране може да помогне за намаление на кръвното налягане и равнищата на стрес. Това е нещо, което сърдечно-съдовата система ще оцени.

Първото хранене за деня е доста значимо. Консумирането на питателна закуска всеки ден ще ви помогне да живеете здравословно.
Нашите оферти за здравословна закуска са:
- пълнозърнести храни като овесени ядки
- протеинови източници като пуешки бекон, дребна порция ядки или фъстъчено масло
- млечни артикули като нискомаслено мляко или сирене
- плодове и зеленчуци


Упражнението е от значително значение за положителното здраве на сърцето. Ползвайте стълбите вместо асансьора. Паркирайте от другата страна на паркинга. Ходете до бюрото на сътрудника, с цел да говорите, вместо да му пишете по имейл. Играйте с кучето или децата си в парка, вместо просто да ги наблюдавате. Всяко придвижване е значимо.

Не е нужна магия, с цел да си приготвите чаша зелен или черен чай. Пиенето на една до три чаши чай дневно може да помогне за понижаване на риска от сърдечни проблеми.

Добрата хигиена на устната празнина прави повече от това да поддържа зъбите ви бели и блестящи. Някои проучвания сочат, че бактериите, които предизвикват заболяване на венците, също могат да покачат риска от сърдечни болести. Въпреки че резултатите от проучванията са спорни, няма причина да не се грижите добре за зъбите и венците си.

Следващият път когато се почувствате претрупани, раздразнени или ядосани излезте на открито и се разходете. Дори пет минути разходка може да ви оказват помощ да изчистите главата си и да намалите равнищата на стрес, което е добре за вашето здраве. Ходенето по половин час дневно е чудесно за вашето физическо и психическо здраве.

Слънцето може да е потребно за сърцето ви, както и за настроението ви. Повече време, прекарано на слънце, ще ви оказват помощ да намалите хроничния стрес, тревога и яд, които могат да покачат риска от сърдечни болести и инсулт. Разбира се, бъдете умни, тъй като прекаляването със слънчевите лъчи е рисково за вашето здраве.

източник: www.healthline.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР