Сърцебиенето на Земята – тайнствен звук, появяващ се на всеки

...
Сърцебиенето на Земята – тайнствен звук, появяващ се на всеки
Коментари Харесай

Сърцебиенето на Земята – тайнствен звук, появяващ се на всеки 26 секунди

Сърцебиенето на Земята – загадъчен тон, появяващ се на всеки 26 секунди …Този сигнал се записва от сеизмологични принадлежности на всеки 26 секунди в продължение на 60 години (HiddenTruth.site).Той може да бъде по-интензивен или по-слаб, само че е през ясни шпации и не изчезва.От 60-те години на предишния век, сеизмолозите на няколко континента записват тайнствен пулс на всеки 26 секунди, генериран с акуратност като швейцарски часовник. Но, през последните 60 години никой не е съумял да разбере какъв този тон …Феноменът, наименуван Сърцебиенето на Земята, е документиран за първи път през 1962 година от Джон Оливър, откривател в Геологическата обсерватория „ Ламонт-Дохърти “ в Колумбийския университет.Той открива, че странният подтик идва от някъде в южния или екваториалния Атлантически океан, и че той става по-интензивен през летните месеци на северното полукълбо.
След това, през 1980 година, Гери Холкомб, геолог от Американската геоложка работа, също открива мистериозния пулс, отбелязвайки, че той е по-силен по време на стихии.

 40452737 600x371 - Сърцебиенето на Земята - загадъчен тон, появяващ се на всеки 26 секунди
Но, по някаква причина, откритията на тези двама откриватели остават значително непознати за необятната общност и за науката в продължение на повече от две десетилетия.Докато студентът Грег Бенсен от Университета на Колорадо в Боулдър не открива тайнствения „ сърдечен темп “ и взема решение да го изследва.Майк Рицволер, сеизмолог от Университета в Колорадо, неотдавна сподели пред списание Discover, че незабавно откакто са се срещнали с данните на Грег Бенсен, той и неговият помощник Николай Шапиро осъзнали, че има нещо в действителност необичайно в прекъсващия пулс.Те се заемат да проучват входящите сигнали от всяка допустима точка, да учат данните, да тестват инструментите си и даже да триангулират импулсния източник до място в Гвинейския залив, край западното крайбрежие на Африка.След това, Рицволер и неговият екип откриват проучванията на Оливър и Холкомб. През 2006 година разгласяват техния обстоен отчет за мистериозната вълна. Но, по този начин и не съумяват да обяснят какво е в действителност.Четете още: Защо управляващите не желаят да се изследва диска Файстос?През идващите години, други учени излагат няколко теории. Една от тях твърди, че този подтик се предизвиква от талази, до момента в който друга демонстрира, че се дължи на вулканична интензивност в региона на Гвинейския залив. Но, нито един от тях до момента не е тествана и доказана.Теорията на вълните датира от 2011 година, когато Гарет Ойлер, студент от Университета във Вашингтон в Сейнт Луис, открива, че сигналът идва от характерна точка в Гвинейския залив, наречена Бони Бей.Той допуска, че когато вълните удрят континенталния шелф, налягането деформира сеизмичното дъно на океана, провокирайки същите импулси да отразяват вълновия модел.

 2 600x335 - Сърцебиенето на Земята - загадъчен тон, появяващ се на всеки 26 секунди
Теорията на Ойлер е подобаваща, само че не всички са уверени в нея. През 2013 година, Инджи Ксиа, откривател от Института по геодезия и геофизика в Ухан, Китай, допуска, че вулканичната интензивност е източникът на 26-секундния подтик.Неговата доктрина също има смисъл, защото източникът на сигнала е покрай вулкана на остров Сао Томе.Но, нито една от тези две теории не изяснява изцяло пулса. Защо усилването от 26 секунди се появява единствено в залива Бони? Вълните удрят крайбрежията по целия свят и има доста други райони със сеизмична интензивност. Какво е толкоз особено на това място?Това е единственият отговор, на който към момента не е отговорено. Този пъзел е освен сложен за решение, само че е необичайно, че сеизмолозите наподобява не се интересуват изключително от него.Сеизмологът Дъг Винс изяснява: “Има някои неща, върху които се фокусираме в сеизмологията. Искаме да дефинираме структурата под континентите и други сходни. И тази мистерия на импулса е малко над това, което нормално учим, защото няма нищо общо с разбирането на дълбоката конструкция на Земята. ”Що се отнася до гледната точка на тайните теоретици и уфолозите, съгласно тях странният подтик идва от загадка подземна или подводна база на влечуги, извънземни или Тайното държавно управление на Земята. 
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР