Сърцатият отбор на Перу завтвърди доброто впечатление от играта си

...
Сърцатият отбор на Перу завтвърди доброто впечатление от играта си
Коментари Харесай

На изпроводяк Перу си го изкара на Австралия

Сърцатият тим на Перу завтвърди положителното усещане от играта си на Мондиал 2018 с победа на изпроводяк за дома. След двете загуби в предходните мачове инките въпреки всичко опазиха достойнството си и удариха Австралия с 2:0, написа gol.bg.

С доста добре подредена игра и убийствена успеваемост в предни позиции Карийо (18) и Гереро (50) забиха двете попадения. Кенгурата желаеха успеха, която на доктрина можеше да ги прати на осминафиналите, само че бяха прекомерно ялови в офанзива и с провалянето останаха на последното четвърто място в група С.

Австралия имаше потребност само от победа и развиване на другия мач в тяхна изгода, с цел да се докопа до второто място. Селекционерът Берт ван Марвайк направи единствено една смяна в състава, който стигна до тъждество 1:1 против Дания в предходния мач. Томи Юрич размени в офанзивата Андрю Табът, който получи контузия.

В състава на Перу късмет за изява получиха Тапиа и Флорес, до момента в който тогавашната звезда Джеферсон Фарфан изгледа дуела от болничното заведение поради комоцио в главата. Инките към този момент нямаше какво да губят и просто трябваше да защитят достойнството си и да зарадват многочислените си последователи на стадиона в Сочи.

Двубоят стартира по-добре за Австралия, в началните минути кенгурата поеха самодейността и демонстрираха, че ще търсят гола от първия съдийски сигнал. В 5-ата минута Леки проби по десния фланг и центрира остро в наказателното поле, а избитата топка падна на крайници на капитана Йединак, който обаче стреля високо в навън.

Натискът на Австралия видимо сътвори усещане, че Перу мъчно сътвори нещо рисково в предни позиции. Само че още с първата си сносна офанзива инките нанесоха своя удар. В 18-ата минута Гереро се измъкна от противниковата отбрана и центрира в наказателното поле, където Андре Карийо с брилянтен диагонален удар от воле простреля Райън в далечния ъгъл - 0:1.

След позволения гол Австралия продължи да атакува, само че имаше проблеми в завършващата фаза. В 28-ата минута Том Рогич проби фронтално през трима бранители в наказателното поле, само че ниският му удар се оказа право в ръцете на вратаря Хайесе.

Няколко минути по-късно пристигна най-хубавото състояние за гол пред кенгурата. Крузе нахлу по левия фланг и извади ниска топката пред вратата, където Леки връхлетя, само че тъкмо преди да я засече, перуанският защитник Сантамариа се намеси с брилянтен шпагат и почисти в корнер.

Така Австралия изпусна и дребното си благоприятни условия за попадение, до момента в който Перу с единствената си читава офанзива за полувремето поведе в резултата.

След почивката Перу за втори път хвана австралийците по бели гащи. Капитанът Гереро с доза шанс се добра до топката в наказателното поле и с грациозен удар от придвижване откри долния ляв ъгъл на Райън - 0:2.

Този гол напълно прекърши кенгурата, само че Берт ван Марвайк въпреки всичко опита да промени нещо с включването на ветерана Тим Кейхил, който на 38 години записа присъединяване на четърто международно състезание.

В 59-ата минута Австралия пропиля нов късмет да порази противниковата врата. Бехич получи топката отляво в наказателното поле и стреля от въздуха, само че топката рикошира в съперник и излезе в корнер.

След това и резервата Тим Кейхил шутира от близко, само че този път ударът на ветерана бе блокиран. В последните двайсетина минути Кейхил даже заигра на върха на офанзивата и още един път се оказа на отлична позиция, само че Бехич се провали в последния пас.

До края на мача Австралия по този начин и не съумя даже да върне един гол и по този начин остана на дъното в групата.

Австралия - Перу 0:2

0:1 Карийо 18

0:2 Гереро 50

Австралия:  Райън, Рисдън, Сейнсбъри, Милиган, Бехич, Йединак, Мой, Леки, Рогич, Крузе, Юрич
Селекционер:  Берт ван Марвайк

Перу:  Гайесе, Адвинкула, Рамос, Сантамариа, Трауко, Тапиа, Йотун, Карийо, Куева, Флорес, Гереро
Селекционер:  Рикардо Гарека
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР