Сърцата на щастливо женените двойки бият в един ритъм, сочат

...
Сърцата на щастливо женените двойки бият в един ритъм, сочат
Коментари Харесай

Сърцата на щастливите двойки бият в синхрон

Сърцата на щастливо женените двойки бият в един темп, сочат резултатите на интернационално изследване, представено от " Стъди файндс ". Когато сътрудниците остаряват дружно, тяхната причинност нараства и постоянно те се трансформират в главен източник на физическа и прочувствена поддръжка един за различен. Според изследователския екип това изобретение е значим принос към набора от познания за взаимоотношенията.

Известно е, че дългогодишните бракове могат да имат мощно влияние върху здравето и благосъстоянието, само че изгодите зависят от качеството на връзката. Изследователи от Университета на Илинойс настояват, че когато застаряващите сътрудници са дружно, сърдечният им темп се синхронизира в комплицирани модели на взаимоотношение.

" Да си покрай различен човек не постоянно е най-хубавата концепция и извличането на изгоди от двойката зависи от естеството на взаимоотношението ", споделя в изказване водещият създател Брайън Оголски, доцент в Катедрата по човешко развиване и фамилни проучвания в университета. И прибавя: " Близостта, в подтекста на спор е доста друга от близостта в подтекста на любовни взаимоотношения. "

По същия метод измененията в сърдечния темп могат да бъдат позитивни или негативни. " Ние не се фокусираме върху повода и следствието, а върху взаимното контролиране, което се случва, когато сърдечните честоти се движат по несинхронизиран модел ", разкри още Оголски. " Тоест, когато сътрудниците са близо, моделите на сърдечния им темп демонстрират взаимоотношение, което е групово значимо по някакъв метод ", посочи специалистът.

Резултатите от изследването демонстрират " връзка сред водещ и изоставащ сътрудник " в синхронизацията на сърдечните им честоти, при която единият води, а другият следва. Понякога сърдечният темп на брачната половинка е водещ в смяната, а различен път - на брачна половинка. " Това допуска внимателен баланс. Когато единият сътрудник задейства другия, те стартират неповторим танц на равнище двойка, който се отразява на физиологията и моделите им през целия ден ", изяснява Оголски.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР