Сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев от WIND2WIN CHALLENGE поеха

...
Сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев от WIND2WIN CHALLENGE поеха
Коментари Харесай

Започна първото в България уиндсърф предизвикателство с кауза Черно море, свободно от пластмаса

Сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев от WIND2WIN CHALLENGE поеха през вчерашния ден сутринта от Дуранкулак към Резово в първото в България морско предизвикателство с уиндсърф. След месеци подготовка и с напрежение очакване на удобна прогноза двамата млади запалянковци стартират своята експедиция в името на каузата „ Черно море, свободно от пластмаса “. 

Феновете на уиндсърфа и поддръжниците на идеята на плаването могат да наблюдават онлайн по какъв начин се движат сърфистите по трасето от 300 километра по вода.

Освен че ще насочи публичното внимание към казуса, идеята на предизвикването ще има и съответен принос. Сърфистите са придружавани от морски биолози, които ще изследват на място проби морска вода и ще картографират плаващи морски боклуци по трасето, с цел да създадат „ фотография “ на екологичното положение на крайбрежните води по българското Черноморие. Очакванията са това да запълни пропуски в познанието за плаващите морски боклуци и да способства за съответни ограничения против пластмасата в Черно море.​

С убедеността, че единствено дейностите носят смяната, Kaufland България поддържа WIND2WIN CHALLENGE като последваща стъпка в битката със замърсяването с пластмаса. Още през 2013 година Kaufland изключи твърдите пластмасови микро частици при основаването и производството на личните козметични, санитарни и хигиенични марки артикули. Компанията обществено се ангажира до 2025 година да понижи с най-малко 20% потреблението на пластмаса във всички страни, в които оперира, да подсигури на 100% рециклируемостта на пластмасовите опаковки на личните марки артикули и до края на 2019 година целеустремено да изключи от асортимента си избрани продукти от пластмаса.

От намаляването на пластмасата до потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за околната среда - компанията непрестанно ползва ограничения с съответен принос в интерес на обществото и природата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР