Сърфист е нападнат от акула край бреговете на АвстралияЧовек е

...
Сърфист е нападнат от акула край бреговете на АвстралияЧовек е
Коментари Харесай

Сърфист е нападнат от акула край бреговете на Австралия

Сърфист е атакуван от акула край крайбрежията на Австралия
Човек е претърпял съществени пострадвания след офанзива на акула, по време на урок по сърф край източното крайбрежие на Австралия. Това е най-новият случай в поредицата от зачестилите в последно време такива произшествия.

Атаката край плажовете на Австралия е шестата за два месеца, и провокира публичен спор за това по какъв начин да се понижи рискът от „ срещи “ сред акули и възходящия брой хора, за които океанът е място за развлечения.

24-годишният сърфист е бил навлязъл до кръста в дълбоките води край плажа „ Седемте благи “, на към 130 километра южно от Сидни, когато "почувствал мощни удари по краката си", оповестяват от незабавната помощ на Нов Южен Уелс.

Той имаше "значителни разкъсвания и кръвоизлив, както и няколко прободни рани през оборудването и на десния му крайник... и порязвания на ръката", сподели инспекторът от незабавната помощ Джордан Емери.

Плажът е бил затворен и управляващите се пробваха да разпознават акулата, която е нападнала младия мъж.

Австралия е измежду страните в света с най-вече офанзиви от акули, само че смъртните случаи са редки.

Тази година има 13 офанзиви на акули край необятната крайбрежна линия, в това число и един смъртен случай откакто плувец е бил сакат от акула край Уитсъндей Айлъндс при започване на ноември, съгласно данни от зоопарка Таронга в Сидни.

През предходната година са регистрирани 15 офанзиви - една смъртоносна, а съгласно данните през 2016 година има 17 „ срещи “ с акули и два смъртни случая.

През 2015 година Нов Южен Уелс бе хазаин на интернационална конференция с присъединяване на морски специалисти, откакто през същата година офанзивите на акули внезапно се усилват в Австралия до 22 на брой, в това число и гибелта на японски сърфист, откакто краката му са откъснати от акула.

Наскоро държавното управление на Куинсланд организира срещи с туристически оператори и специалисти след случая в Уитсъндей.

След две други набези на акули край Уитсъндей, управляващите са заловили и умъртвили шест акули, употребявайки тъй наречените „ клопки “ за акули. Но природозащитниците са сериозни към потреблението на такива средства, като настояват, че постоянно в тях се хващат и други морски типове.

Нов Южен Уелс, най-гъсто обитаемият щат в Австралия, е тествал и други ограничения, като да вземем за пример въздушни дронове за следене придвижването на акули и "умни" клопки за акули, които предизвестяват управляващите за тяхното наличие. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР