Сърфингът е с произход Хавай, но е любим спорт по

...
Сърфингът е с произход Хавай, но е любим спорт по
Коментари Харесай

Само за маниаци! Най-добрите плажове в света с големи вълни за сърфинг

Сърфингът е с генезис Хавай, само че е обичан спорт по целия свят. Много сърфисти посвещават живота си на лов на най-големите талази. Понякога те рискуват да бъдат съществено засегнати и даже да се стигне до гибел, с цел да потвърдят уменията и гения си.

Когато приказваме за сърфиране в огромни талази обаче, там мащабите са доста по-различни. За да карат по големите талази, сърфистите минават интензивно образование и специфична подготовка.

Наред с вълните, които от време на време могат да доближат 30 метра, океанът е цялостен с рискове, като акули или подводни течения. В името на спорта и пристрастеността те търсят най-хубавите места и най-високите талази, с цел да изживеят своето премеждие.

Вижте кои са най-хубавите места по света за каране на сърф:

Jaws- Pe'ahi, Мауи, Хавай



Както може би сте предположили, името (Jaws е челюсти) идва от ужасяващи акули. Големите сърфисти тук употребяват способи за изтегляне във водата. Силните ветрове, които доближават островите, изключително през зимата, от време на време провокират талази, чиято величина може да уплаши даже и най-опитните.

Назаре, Португалия

Известен още като " Чудовището на Португалия ", Назаре е мястото с някои от най-огромните талази в света. Гарет МакНамара записа през 2011 година международен връх за най-голяма вълна, която в миналото е сърфирана - 78 фута.



Teahupo'o- Tahiti, Френска Полинезия

Според Grind TV, Teahupo'o е най-опасното място за отмора в света. Коментарите са, че " вълните там оферират неповторима композиция от размер, мощ и скорост и стават по-опасни, тъй като се разрушават в изострен коралов риф единствено на метри под повърхността. "

Ghost Tree, Пебъл бийч, Калифорния

Pebble Beach е курортна дестинация. Там се намира и един от най-хубавите плажове за вълнуващо сърфиране - Ghost Tree. Името идва от обстоятелството, че месеци наред тук може да не видите нито една вълна, а по-късно от нищото да се появи някоя доста мощна. Професионалните сърфисти чакат единствено това.

Pedra Branca, Тасмания, Австралия

Pedra Branca е дребен остров, ситуиран на южното крайбрежие на Тасмания и е прочут със своите рискови метеорологични условия, огромни талази и многообразие от морски жители.

Punta De Lobos, Чили

Punta De Lobos е доста известна дестинация за сърфинг и кайтборд. Той е заобиколен от скали, по които има морски лъвове. Големите и мощни талази са това, което прави тази сърфинг дестинация наложителна за сърфистите.



Pipeline, Северно крайбрежие, Оаху, Хавай

Pipeline се намира на северния бряг на Оаху. Това е известна дестинация за сърфиране с огромни талази, които се разпадат в плитките води над рифовете. През зимата тук изискванията за каране са съвършени, тъй като се образуват страхотни извити талази, за които експертите мечтаят.

Фуертевентура, Канарски острови

Още една европейска дестинация - Фуертевентура е изключително желана през зимните месеци, тъй като тогава мощните ветрове, духащи от открития океан, съвсем в никакъв случай не стихват.



Cloudbreak, Фиджи

Cloudbreak, прочут също като Thunder Cloud Reef, се намира край крайбрежията на Фиджи. Тук от време на време карането е извънредно мъчно, вълните са необикновено бързи и удрят рифа от разнообразни ъгли. За най-хубаво сърфиране посетете Фиджи от април до октомври.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР