Сърдечно-съдовите заболявания са сред водещите причини за заболеваемост в световен

...
Сърдечно-съдовите заболявания са сред водещите причини за заболеваемост в световен
Коментари Харесай

Ананиев: Непрекъснато работи за усъвършенстване превенцията и лечението на сърдечно-съдовите заболявания

„ Сърдечно-съдовите болести са измежду водещите аргументи за заболеваемост в международен мащаб, а превъзмогването им е цялост от доста фактори. Ето за какво на национално равнище Министерството на здравеопазването непрестанно работи, с цел да усъвършенства опциите за предварителна защита, профилактика и лекуване на тези заболявания в България. За първи път вкарваме правила за добра здравна процедура на нормативно равнище ”.  Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на откриването на 29-ия конгрес на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия.

Премиерът Бойко Борисов също поздрави делегатите на 29-ия конгрес на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия, като акцентира, че държавното управление отделя забележителен финансов запас за бранш опазване на здравето. Министър-председателят добави, че извънредно доста средства държавното управление отпуска за образование, подготовка, стипендии за млади учени, както и за възобновяване на сградния фонд и медицинското оборудване.

Министърът на опазването на здравето  подчерта, че присъединяване на водещи хирурзи от повече от 40 страни е гаранция за високото професионално равнище и престижа на събитието. По думите му представянето и шерването на най-новите постижения в кардиологията ще даде голям подтик за напредъка на тази област на медицината. Кирил Ананиев поздрави и изпълнителният шеф на УМБАЛ „ Света Екатерина “ проф. доктор Генчо Начев, който встъпва в едногодишен мандат като президент на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия.

„ Този избор е знак на заслуженото доверие на международната колегия на кардиолозите и кардиохирурзите към Вас, както и за забележителния Ви принос за развиването на тези специалности в интернационален мащаб. За нас като българи е горделивост, че едно от светилата в тази област е наш съотечественик “, добави Ананиев.

Министър Кирил Ананиев поздрави гостите и делегатите на конгреса за избора на дата за провеждането му– Денят на Съединението на България. „ На този незабравим ден през 1885 година българският народ засвидетелства пред целия свят, че има волята, желанието и готовността да взема решение самичък своята орис в свободна и обединена България. Благодарение на този първи независим държавнически акт страната ни постла пътя си към извоюването на своето почтено място в Европа “, означи той. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР