Сърдечно-съдовите заболявания са най-опасният враг на всички хора. Именно сърдечните

...
Сърдечно-съдовите заболявания са най-опасният враг на всички хора. Именно сърдечните
Коментари Харесай

5-10-8 или най-простото и ефективно правило за здраво сърце

Сърдечно-съдовите болести са най-опасният зложелател на всички хора. Именно " сърдечните " проблеми предизвикват ранна гибел. Ако приказваме за здраве, изключително би трябвало да се грижим за сърцето. Ето за какво правилото 5-10-8 в този случай е належащо, написа Zdrave.to. 

Принципът е елементарен, елементарен за запомняне и дейно защищава сърцето и кръвоносните съдове от проблеми.

5 - толкоз порции плодове и зеленчуци би трябвало да се употребяват всеки ден

Скорошно шведско изследване откри, че дамите, които ядат минимум 5 порции плодове и зеленчуци дневно, имат най-високи равнища на антиоксиданти. В резултат на това при тях се намалява рискът от инфаркт с 20%. Нектарините, сливите и прасковите съдържат доста фенолни съединения, които защищават от метаболитен синдром. Този синдром способства за развиването на диабет и атеросклероза. По-добре е да се ядат разнообразни плодове и зеленчуци, с цел да се осигурят на организма разнообразни витамини и микроелементи. Става дума и за пресни, и за замразени плодове и зеленчуци.

10 - минимум 10 минути физическа интензивност всеки ден

Когато спортуваме от 60 до 90 минути седмично, можем да понижим риска от сърдечни болести с повече от 50%! И помнете, в никакъв случай не е прекомерно късно да започнете. Дори и да сте на 60 или 80 години, придвижването усъвършенства здравето на сърцето. 10 минути тичане, плуване, колоездене или клякане и сърцето е предпазено.

8 часа сън е всичко, от което се нуждаем, с цел да се възстановим

Живеем забързано, работим до късно, ставаме рано. През деня пием доста кафе. За съжаление всичко това има негативен резултат върху положението на сърдечно-съдовата система. Ако неналичието на сън стане непрекъсната, ние удвояваме риска от сърдечно-съдови болести. Проучванията демонстрират, че хората, които спят по-малко от 6 часа, по-често са диагностицирани с анормална кръвна захар на гладно. Това е положение, при което равнището на глюкоза в кръвта преди първото хранене е от 5.5 до 6.9 mmol / l. Това има неподходящ резултат върху сърцето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР